L'Escala projecta una inversió de 4,5 milions en 25 accions turístiques

L'Ajuntament ha presentat una proposta de turisme sostenible als fons Next Generation . Es preveuen accions com la millora de l'entorn de la Torre de Montgó o el MAC-Empúries

Una imatge de la Torre de Montgó i l'entorn on es vol actuar.

Una imatge de la Torre de Montgó i l'entorn on es vol actuar. / Empordà turisme

Redacció

L'Ajuntament de l'Escala preveu una inversió de 4,5 milions d'euros en 25 accions dins un projecte de potenciació del turisme sostenible que s'ha presentat a la darrera convocatòria dels fons europeus Next Generation.

La restauració mediambiental de l'entorn de la Torre de Montgó, a l'entorn del MAC-Empúries o la reducció de plàstics d'un sol ús són algunes propostes.

“L’Escala Mar d’Empúries sostenible” és el nom del projecte.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Marta Rodeja, remarca que pretén ser “un projecte transformador, amb una visió clara al voltant de la potenciació del patrimoni natural, històric i cultural i la posada en valor del seu aprofitament turístic sostenible, com a complement al sol i platja, i el seu gaudi durant tot l’any, contribuint a la desestacionalització turística del territori".

La proposta està dividida en els quatre eixos que marca la convocatòria de Destinacions Sostenibles dels fons Next Generation.

Quatre eixos

En eli primer apartat de transició verda i sostenible es treballaria amb projectes com la restauració mediambiental de l’entorn de la torre de Montgó, protecció del sistema dunar de les platges i reducció de plàstics d’un sol ús, entre d’altres.

Respecta a la millora de l’eficiència energètica amb actuacions com la potenciació d’itineraris ciclables, promoure la mobilitat elèctrica i dotar d’energia verda el centre històric i comercial.

En la transició digital amb propostes de senyalització intel·ligent, millora de la connectivitat, digitalització d’accés als recursos turístics o potenciació de l’oferta vinculada al projecte de suport al peix blau.

I en l'apartat ce competitivitat, es preveuenprojectes considerats clau per al municipi, com la millora de l’entorn i accés-aparcament al MAC-Empúries o el passeig Lluís Albert, complementat amb un pla de suport a activitats marítimes sense motor o la potenciació d’itineraris turístics a peu.

“Es tracta d’actuacions que s’alineen perfectament amb la planificació estratègica de plans locals i supralocals existents, essent la majoria d’elles accions ja previstes i amb un elevat grau de maduració i que, amb aquests fons, es podrien accelerar”, remarca l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill.