Detenen a la Jonquera un fugitiu molt perillós buscat per matar un militar a Itàlia

El sorprenen en un control de documentació al TAV que connecta Perpinyà amb Figueres · Duia documents falsos

E.B.

La Policia Nacional ha detingut a la Jonquera un fugitiu buscat per l'homicidi d'un militar a Itàlia el mes de febrer.

Una patrulla de policia mixta francoespanyola el van sorprendre en un control de documentació al TAV que connecta Perpinyà amb Figueres.

El fugitiu és considerat molt perillós, segons la policia i viatjava amb una identitat falsa. Amb això, pretenia eludir l'acció de la justícia.

Els fets van succeir mentre la policia feia un control de la ruta del tren d'alta velocitat en el marc de la cooperació estreta entre Espanya i França.

Durant l'actuació, agents de la Policia Nacional van identificar el detingut. Aquest però va aportar una documentació que no oferia prou garanties de veracitat.

El van traslladar a les dependències policials de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera i aquí van començar a indagar per esbrinar la identitat d'aquesta persona.

Els agents van comprovar i acreditar que els documents que duia eren falsos. Els va aportar un permís de residència italià i un passaport de Tunísia.

Finalment, els agents van poder determinar la seva identitat real i la sorpresa va arribar quan van saber que en aquells moments les autoritats italianes estaven fent els tràmits per introduir una reclamació per extradició al Sistema d'Informació Schengen (SIS). El motiu: el presumpte homicidi d'un militar a principis del mes de febrer.

Després de les indagacions, la policia va activar el protocol establert per a aquests casos i es va activar el procés d'extradició d'aquest fugitiu a Itàlia.

Cas mediàtic

El detingut és un home de 33 anys, Mohamed Abidi, va participar en el crim d'un militar a Roma de 44 anys. Un cas que va ser mediàtic. El militar treballava com a infermer en un hospital de Roma i el van atacar en un carrer. Posteriorment va morir en un hospital de la ciutat.

La Policia Nacional, mitjançant la Brigada de Resposta a la Immigració Clandestina (BRIC), la Unitat Central de Fronteres de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres; i la Policia d'Aire i Fronteres francesa, fan habitualment patrulles ferroviàries conjuntes en el marc de cooperació entre els dos països fronterers.