Figueres obre portes al Saló dels Oficis amb 150 empreses

Fins a 3000 alumnes s'espera que passin pel Castell de Sant Ferran per conèixer l'oferta formativa de 14 sectors

Estudiants al Saló dels Oficis de Figueres.

Estudiants al Saló dels Oficis de Figueres. / Ajuntament de Figueres

Redacció

Figueres ha obert portes aquest matí a la tercera edició del Saló dels Oficis que està ubicat al Castell de Sant Ferran.

L'esdeveniment aplega 150 empreses i informació de 14 sectors professionals. S'espera que uns 3000 alumnes passin pel saló.

Demà de tres a sis de la tarda hi haurà una jornada de portes obertes.

Es tracta d'un espai de trobada i de creació de sinergies entre estudiants i sector empresarial.

L’objectiu és que els estudiants puguin veure, d’una banda, les diferents opcions formatives que els ofereix la comarca així com l’activitat de les empreses segons els diferents perfils professionals. 

Aquesta tercera edició presenta canvis importants, ha informat l'Ajuntament de Figueres, pel creixement del certamen, i amb l'objectiu de millorar la divulgació de les famílies formatives que hi ha actualment als instituts i centres de l'Alt Empordà: activitats físiques i esportives, administració i gestió, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, indústries alimentàries, hoteleria i turisme, imatge personal, informàtica i comunicacions, instal·lació i manteniment, serveis socioculturals i a la comunitat, sanitat, transport i manteniment de vehicles i maritimopesquera. 

Figueres ha obert portes avui el Saló dels Oficis.

Figueres ha obert portes avui el Saló dels Oficis. / Ajuntament de Figueres

S'amplia l'espai

A més a més, en aquesta edició, s'hi sumen els alumnes de tercer d'ESO (fins ara era a partir de quart). A causa del creixement del Saló, aquesta edició deixa enrere els espais de l'arsenal del castell de Sant Ferran i està situat al fossar, amb dues carpes de grans dimensions. Els espais es distribueixen seguint les famílies professionals.

En un mateix punt, hi ha les dues empreses que representen el sector, l'institut que ofereix el cicle formatiu i els tallers de demostració de cada especialitat. A banda, es fan tallers pràctics, de manera que els alumnes puguin veure de forma pràctica els sectors professionals. 

El dia 22, a la tarda, se celebrarà la jornada de portes obertes amb les famílies, perquè puguin conèixer les opcions i veure el certamen.