Els autors d'un crim a Salou fan parada a la Jonquera abans de fugir a França

Van localitzar la víctima a Catalunya mentre estava de vacances, s’hi van desplaçar i van cometre l'homicidi com una revenja entre grups criminals francesos

Els autors del crim de Salou amagant l'arma sota d'un contenidor a  Tarragona

Els autors del crim de Salou amagant l'arma sota d'un contenidor a Tarragona / Captura de vídeo / Mossos

DdG

Detinguts els tres autors d'un homicidi per una revenja entre grups criminals francesos a Salou el mes de maig de l'any passat. El crim es va perpetrar després que els presumptes autors localitzessin la víctima a la població tarragonina mentre estava de vacances. Aquests s’hi van desplaçar, van cometre l'homicidi i dos d’ells van poder tornar a França el mateix dia.

Aquests dos homes precisament van ser sorpresos a Tarragona pels Mossos i van fugir deixant diversos estris usats en el crim. Van emprendre la fugida i van conduir fins a la Jonquera, on van abandonar el seu vehicle en un camí proper a la frontera. Des d'allà, van creuar cap a França amb un altre vehicle.

El tercer implicat en la mort violenta va ser detingut en el mateix lloc del crim per la Policia Local de Salou i gràcies a la col·laboració ciutadana.

Els tres arrestats es troben actualment ingressats a presó a França a l'espera que se celebri el judici.

Mort a trets

Els fets es remunten cap a tres quarts d'onze de la nit del dia 9 de maig de l'any passat quan es va produir una agressió amb arma de foc al carrer Saragossa de la població Salou, en la que la víctima, un home de nacionalitat francesa, va resultar mort a causa de les lesions. En el mateix lloc dels fets, i mentre els tres presumptes autors fugien, diversos ciutadans van aconseguir retenir un d'ells fins que va arribar una patrulla de la Policia Local de Salou i el va detenir.

En aquest punt,  Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de La Regió del Camp de Tarragona es va fer càrrec de la investigació. El detingut, que en un primer moment es va identificar amb una documentació sostreta a França, portava una arma de foc que, del resultat de la primera inspecció ocular per part de la policia científica, aparentment no s'havia fet servir en l'agressió mortal. A posteriori, les gestions efectuades amb les autoritats franceses van permetre identificar-lo, essent també un ciutadà de nacionalitat francesa amb nombrosos antecedents policials per delictes contra la salut pública i delictes violents.

Travessar la frontera

Els altres dos presumptes autors, que van fugir de Salou en un vehicle, es van aturar a un establiment de menjar a Tarragona. Allà, les videocàmeres de seguretat els van enregistrar mentre amagaven sota un contenidor revòlver del calibre 38 que haurien fet servir en l'agressió mortal, juntament amb alguna peça de roba que portaven en cometre el fet i d'altres objectes. Mentre els dos autors estaven a l'interior de l'establiment de menjar, un patrulla de Mossos d'Esquadra que es trobava fent recerca dels fugitius, va accedir a l'aparcament d'aquest establiment i va fer una volta per la zona. En veure la patrulla, els dos autors van agafar el seu vehicle i van marxar de manera precipitada abandonant tots els estris que havien amagat. Els investigadors van poder recuperar aquests objectes per relacionar-los amb els autors. Els dos autors van poder continuar el seu recorregut fins a la Jonquera, on van abandonar el vehicle en un camí proper a la frontera. Des d'allà, van creuar cap a França amb un altre vehicle.

Bandes rivals

Els investigadors van poder obtenir indicis per establir com a mòbil del crim una revenja entre dos grups criminals francesos rivals. Els presumptes autors van localitzar la víctima a Salou, mentre es trobava de vacances, van baixar fins a la localitat tarragonina per cometre el fet i van tornar a França el mateix dia.

Amb les dades de la detenció d'un dels presumptes autors i les evidències trobades al vehicle abandonat, i a l'arma del crim, els investigadors van establir un mecanisme de col·laboració amb les autoritats franceses que va permetre identificar poc després els altres dos autors fugits, que es trobaven a presó provisional per un delicte menor un, i per una temptativa d'homicidi l'altre.

Per altra banda, el Jutge del Jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona va iniciar un procediment mitjançant també la plataforma EUROJUST per tal que els fets, tot i que van succeir a Catalunya, es jutgin a França, motiu pel qual el detingut a Salou va ser extradit, i tota la documentació derivada de les actuacions dels Mossos d'Esquadra van ser tramitades a les autoritats judicials franceses. Les tres persones detingudes es troben actualment ingressades a presó a França a l'espera que se celebri el judici.