Un ferit per inhalació de fum en l'incendi d'una casa de Vilamalla

A la Jonquera s'ha declarat un altre foc en un pis on han hagut d'evacuar cinc persones per la façana

L'habitatge afectat per l'incendi a Vilamalla.

L'habitatge afectat per l'incendi a Vilamalla. / Bombers de la Generalitat

Redacció

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta tarda en dos incendis d'habitatge a l'Alt Empordà. El més greu ha estat en una casa de dos pisos de Vilamalla situada al passatge dels horts. L'hora d'avís és de les 16.39 hores, i hi havia persones dins l'habitatge, un dels quals, un home, ha hagut de ser atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per intoxicació de fum. Ha estat traslladat a l'Hospital de Figueres en estat menys greu.

El succés ha activat fins a nou dotacions del cos d'emergències. Per ara es desconeix on s'han originat les flames, però han arribat a afectar l'habitatge contigu a la casa, on dues habitacions han quedat plenes de fum.

El grup d'estructures col·lapsades dels Bombers (GREC) és al lloc juntament amb l'arquitecte municipal per revisar si l'estructura de la casa ha quedat afectada.

5 evacuats a la Jonquera

D'altra banda, a les 14.33 hores s'ha declarat un incendi en un edifici de tres plantes del carrer del nord de la Jonquera. Segons la informació dels Bombers, l'origen del foc ha estat al segon pis, d'on sortia fum. El cos d'emergències ha evacuat 5 persones per la façana, però cap ha resultat ferit.

Les flames han cremat matalassos i diversos mobles de l'habitatge. Els Bombers han fet tasques de ventilació i han retirat els objectes cremats.