Retiren un projectil i 470 quilos de deixalles en una neteja a Colera

L'acció es va portar a terme entre una cinquantena de voluntaris a la platja de Garbet

El projectil que es va localitzar.

El projectil que es va localitzar. / Foto cedida

Redacció

Membres de Platges Netes i l'Associació Salt al Mar van localitzar aquest cap de setmana a Colera un projectil durant una neteja als fons marins de la platja de Garbet. També es van retirar 470 quilos de deixalles diverses.

En el marc del projecte Libera es va portar a terme una acció de neteja, tan subaquàtica com a la platja.

  • Al fons del mar es va trobar el projectil de 80 centímetres per part dels bussejadors de la Xarxa Vigilants. L'element es va lliurar a la Guàrdia Civil qui va descartar qualsevol perill perquè estava inutilitzada.

Entre els residus es va retirar una biga de ferro de 25 quilos i un fragment de tanca de formigó. Ampolles de vidre, plàstics o peces de roba van ser altres objectes retirats.

Part de les deixalles que es van localitzar.

Part de les deixalles que es van localitzar. / Foto cedida

Caiacs i submarinistes

En la neteja hi van participar una cinquantena de voluntaris amb la col·laboració de l'Ajuntament de Colera, Pere Pescador local, Centre Inmersió Colera, Pastisseria Margenat i FECDAS –CMAS, a més de l'empresa SK Kayack de Pau Calero, el personal del qual amb els caiacs van donar suport els bussejadors a retirar les escombraries del mar, facilitant notablement la tasca dels submarinistes i rendibilitzant-ne el temps d'immersió.

Les embarcacions treballant a la platja.

Les embarcacions treballant a la platja. / Foto cedida