Uns traficants disparen a la Guàrdia Civil en una operació antidroga a Darnius

Un grup de ciutadans de països de l'Europa de l'Est han rebut els agents a trets i han fugit

La policia té muntada una recerca a la zona i ja ha detingut un dels implicats, un jove de 20 anys

Eva Batlle

Eva Batlle

Quatre res homes han rebut a trets a la Guàrdia Civil aquest matí a Darnius. Un dels implicats ja ha estat detingut i la resta estarien amagats a bosc.

La policia s'havia desplaçat fins a l'Alt Empordà per fer un operatiu antidroga que tenia com a objectiu desmantellar un cultiu i un "magatzem" o "guarderia" de marihuana i s'han trobat amb la sorpresa.

Els efectius antidisturbis de la Guàrdia Civil -GRS- (Grup de Reserva i Seguretat de Barcelona) són els que s'han trobat amb la situació cap a un quart de set del matí quan anaven a assegurar i fer l'assalt a la casa que està ubicada enmig del bosc. Els individus que vigilaven el magatzem de la droga els han disparat amb pistoles però ningú ha resultat ferit.

Les persones que han disparat són ciutadans de països de l'Europa de l'Est  -amb antecedents per fets similars i la major part serbis- que es trobaven a les instal·lacions on la policia considera que hi havia un cultiu de marihuana. Després de disparar, han fugit cap a una muntanyosa i boscosa en diversos vehicles.

Arran dels fets, s'ha alertat a totes les forces policials de la zona i juntament amb la Guàrdia Civil busquen els fugitius, com ha avançat El Caso i ha confirmat Diari de Girona. Un dels implicats ja ha estat detingut pels agents del GAR (Grup d'Acció Ràpida) de la Guàrdia Civil aquest migdia al bosc. Es tracta d'un jove de 20 anys, procedent de Macedònia del nord.

A la resta dels fugitius se'ls busca per terra i aire en àrees boscoses. Per part de la Guàrdia Civil hi ha efectius dels GRS, del GAR, un helicòpter i agents encarregats de la investigació en coordinació amb la resta de cossos policials.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil tenia previst fer l'entrada aquest matí a la casa en el marc d'una investigació de feia uns començat feia un temps. Aquesta casa, que estava en venda, es troba a prop de l'antic club de tenis de Darnius - al camper Park- i a poca distància del pantà i del seu club nàutic.

A dins la casa han pogut desmantellar un cultiu de marihuana i també hi haurien localitzat armes de foc.

Aquesta és la zona on hi ha hagut els fets de Darnius

Aquesta és la zona on hi ha hagut els fets de Darnius / Google Maps

L'alcalde de Darnius, Josep Madern ha assegurat que la pressió policial que s'ha fet a Figueres i el seu entorn ha provocat que els delinqüents hagin traslladat les plantacions a pobles de la comarca, com Darnius. També assegura a la població n'havien tingut algun cas i en altres pobles de la zona, com Albanyà.

Pel que fa als ocupants de la casa on hi havia el cultiu, l'ajuntament diu que desconeixia que hi fossin i per tant, no havien tingut problemes amb ells.

D'altra banda, cal recordar que Darnius i Maçanet de Cabrenys es troben a peu d'una carretera que uneix Catalunya amb França. Alguna vegada la policia ha sorprès traficants transportant droga cap a França en aquestes vies.

INFORMACIÓ EN ACTUALITZACIÓ