Sorpresa en una actuació contra el cultiu de marihuana a Terrades. Els Mossos d'Esquadra van anar a desmatellar un cultiu a prop d'un torrent i s'hi van trobar dos cuidadors treballant.

Aquests van amenaçar els policies amb una defensa extensible i un arpó. Un d'ells va aconseguir fugir. La investigació continua oberta i no descarten més detencions.

L'arrestat té 43 anys i l'acusen de ser presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i un delicte de trencament de condemna. Aquesta última imputació es deu al fet que tenia vigent una ordre judicial de prohibició de portar armes. Aquest ha ingressat a presó provisional.

Els fets es remunten al 13 de setembre quan agents de seguretat ciutadana de la Comissaria de Figueres van localitzar un cultiu exterior de marihuana a la llera del Torrent de les Fontanilles, ubicat a prop de la GI-510 a Terrades.

Sopresa en el dispositiu

L’endemà, a primera hora del matí, els Mossos van establir un dispositiu per desmantellar la plantació en què van participar agents de la unitat d’investigació i de seguretat ciutadana.

Els agents van sorprendre els dos responsables treballant en el cultiu. Els mossos van arrestar a un dels dos homes per un delicte contra la salut pública però aquest durant la detenció els va amenaçar amb una defensa extensible. Quant a més, tenia vigent una ordre judicial de prohibició de portar armes. Per aquest motiu, també l’acusen d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i un delicte de trencament de condemna. Mentre això passava, el segon autor va aconseguir fugir de la policia mentre esgrimia un fusell de pesca.

Pel que fa a la plantació de marihuana, a estava dividida en dos nivells i els Mossos van intervenir 160 plantes cabdellades. El valor de la substància intervinguda en el mercat il·lícit és de 419.877 euros, segons els Mossos. El detingut va passar l'endemà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres. El jutge en va ordenar el seu ingrés a presó provisional.