Un total de 48 persones han resultat intoxicades per un brot de salmonel·losi derivat d’algun aliment en mal estat que es va servir durant el sopar medieval del Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries. Un dels afectats va haver de ser hospitalitzat, tot i que ja ha estat donat d’alta.

Segons dades facilitades a l’EMPORDÀ pel Departament de Salut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya va rebre, el dijous 14 de setembre, una notificació d’un brot de gastroenteritis que hauria afectat diferents persones que van compartir el sopar del festival, que va tenir lloc el divendres 8 de setembre, a les 10 de la nit, al Pati Palau dels Comtes amb l'assistència d'unes 450 persones. Salut ha pogut confirmar que es tracta d’un brot de salmonel·losi, i els símptomes majoritaris han estat diarrea, mal de cap, nàusees, vòmits, febre i mal de panxa.

Des de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries expliquen la investigació dels tècnics de Salut es va engegar per petició seva, detallant que "l'endemà de la celebració del festival, ja ens vam posar en contacte amb les autoritats sanitàries per informar del cas" i oferir la seva col·laboració. Alhora, el consistori ha habilitat el correu ajuntament@castello.cat "per atendre i canalitzar les peticions de les persones afectades".

De moment, continuen obertes les investigacions per identificar l’origen del brot. En aquest sentit, des de l'Ajuntament puntualitzen que "prèviament a la celebració del festival, es va demanar i comprovar que totes les empreses i entitats que ofereixen servei de restauració durant el Terra de Trobadors disposessin del preceptiu certificat de manipulador d'aliments".