Desmantellen un macrocultiu de 7.600 plantes de marihuana en uns terrenys ocupats d'una masia de Cistella

L'operació de la Guàrdia Civil se salda amb sis detinguts i dos investigats

Vídeo | Desmantellen un macrocultiu de 7.600 plantes de marihuana en uns terrenys ocupats d'una masia de Cistella

Guàrdia Civil

Eva Batlle

Eva Batlle

La Guàrdia Civil ha desmantellat una macroplantació de marihuana en uns terrenys ocupats il·legalment d'una masia a Cistella.

Els agents han intervingut més de 7.000 plantes i durant l'operació policial, ha detingut sis persones i dues més han resultat investigades. Tots ells estan acusats de ser presumptes autors de delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. El jutge n'ha decretat l'ingrés a la presó de quatre dels arrestats.

Tot el cas es remunta quan a mitjans del mes de maig, la Policia Judicial de la Comandància de la Girona va començar una investigació perquè tenia sospites que podria haver-hi una plantació de marihuana en una masia a Cistella.

Els investigadors van realitzar diverses indagacions per confirmar-ho i van comprovar que en els terrenys adjacents de la masia, ubicada al nucli de Vilarig a Cistella hi havia una plantació de marihuana de grans dimensions dividida en parcel·les.

Davant dels fets, els agents el dia 14 de juny amb el corresponent manament judicial van fer l'entrada i registre al cultiu acompanyats del lletrat de l'Administració de Justícia. En l'explotació de l'operació Cupubo hi van participar més de 70 agents de diferents especialitats i unitats territorials de la Comandància de Girona.

Durant l'escorcoll de la zona, la Guàrdia Civil va desmantellar el cultiu format per 7.600 plantes, van requisar també 1.500 esqueixos i van detenir sis persones. També van prendre declaració a dues més com a investigades.

Un cop executada l'actuació, els policies van instruir les diligències que juntament amb els detinguts van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia. També van sol·licitar al jutge poder destruir al droga intervinguda. Dels sis detinguts, quatre van ingressar a presó provisional després de declarar davant del jutge.