Investiguen per maltractament animal una dona que tenia una tortuga lligada i la closca pintada a Roses

També se l'acusa de tinença il·lícita d'una espècie protegida

La tortuga amb arnès i lligada a Roses

La tortuga amb arnès i lligada a Roses / Guàrdia Civil

Eva Batlle

Eva Batlle

La Guàrdia Civil investiga per maltractament animal una dona que tenia una tortuga lligada amb una cadena i la closca pintada. També per tinença il·lícita d'una espècie protegida.

I és que tenia una tortuga mora (Testudo Graeca) a casa seva a Roses, una espècie protegida.

Agents del SEPRONA (Servei de Protecció de la Natura) de Girona, gràcies a la col·laboració ciutadana, van saber dels fets i van anar-ho a comprovar. Van trobar-se el rèptil amb la closca completament pintada i que es trobava al jardí d'un habitatge lligat amb una cadena. Els agents van intervenir la tortuga de forma immediata i la van lliurar al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l´Empordà de Castell d´Empúries. Els seus tènics han pogut acreditar que l'exemplar pateix malformacions a la closca pel fet d'haver crescut amb l'arnès que el subjectava a la cadena.

La tortuga recuperada a Roses

La tortuga recuperada a Roses / Guàrdia Civil

Davant dels fets van deixar en qualitat d'investigada a la seva propietària. Una dona a qui acusen de suposats delictes de maltractament animal i contra la fauna per tenir l'animal en aquestes condicions i pel fet de ser protegida. L'espècie Testudo graeca està inclosa a la Llista Vermella d'espècies amenaçades d'extinció. La tortuga mora està protegida per la Convenció de Berna, també està inclosa a la CITES ia la directiva 1332/2005 de la Comunitat Europea, de manera que queda totalment prohibida la captura d'exemplars salvatges.

El Seprona recorda la importància d'informar-se adequadament sobre els requeriments tant legals com de benestar a l'hora de mantenir qualsevol animal en propietat.