Set directius de sengles hospitals de Moscou assisteixen aquesta setmana a un curs de formació a l'hospital de Palamós, que els mostra el sistema integrat dels Serveis Sanitaris del Baix Empordà i, especialment, el model de relació entre l'hospital de malalts d'aguts situat a Palamós i els centres de llarga estada d'aquesta localitat, de Palafrugell i de Sant Feliu de Guíxols, en la seva funció de garantir una adequada convalescència en processos que requereixen moltes setmanes d'internament i suport mèdic especialitzat. Els set directius moscovites procedeixen de centres sanitaris privats de tractament de malalts aguts. Aquest curs forma part del procés d'internacionalització de l'hospital de Palamós amb la seva marca d'activitats privades, que és Hospital Clínic-Costa Brava, i que inclou serveis assistencials destinats a públic majoritàriament estranger. Segons ja va explicar l'adjunta a la direcció assistencial de l'hospital de Palamós, Montserrat Tura, l'objectiu d'aquesta vessant privada és aconseguir ingressos extra i compensar les retallades que està patint la sanitat, de manera que el servei assistencial públic no se'n vegi ressentit.

Tura és la coordinadora d'aquest curs mentre que la direcció és a càrrec del doctor Joan Prat, responsable de l'àrea de Dependència de l'Hospital (tracta aquells pacients que necessiten assistència més enllà de l'estada al centre hospitalari). La coordinadora del curs explicava ahir que l'hospital ja ha ofert cursos anteriorment destinats a metges (sobretot professionals mèdics russos), de manera que la novetat de la formació que ofereix el centre aquests dies recau en el fet que els participants són directius d'hospitals.

Curs de 2.800 euros

El cost del curs, segons va manifestar Montserrat Tura, és d'uns 2.800 euros per assistent i es realitza amb un traductor del centre. L'objectiu és transmetre als directius russos com es fa el seguiment dels pacients que tenene malalties cròniques i de llarga duració dins del model integrat del SSBE. En aquest sentit, Tura va concretar que a més de la gestió integrada, tots els serveis (CAP, hospital, centres de recuperació) comparteixen els historials mèdics dels pacients.