L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha adjudicat l'explotació de la fusta, les pastures i la cacera al massís del Montgrí, en l'àmbit que és propietat municipal (2.395 hectàrees). D'aquesta manera, han informat fonts municipals, s'aconsegueix un doble objectiu: disposar de recursos econòmics per invertir en la millora d'aquest territori i millorar l'ordenació del bosc, la conservació de la biodiversitat i la prevenció d'incendis forestals.

L'aprofitament de la fusta s'emmarca en el sistema de millora, estalvi i eficiència energètica municipal, ja que l'estella generada servirà per alimentar la central de biomassa que aquest curs s'ha posat en marxa al col·legi Guillem de Montgrí. Aquesta concessió s'ha formalitzat amb l'empresa Marc Figueras, de l'Escala, pel termini de 8 anys i 5.000 euros anuals.

En el cas de les pastures es van posar a concurs 22 parcel·les, amb una superfície total de 759,65 hectàrees. S'han adjudicat 7 lots al pastor José Antonio Amezcua (235 hectàrees) i 9 lots al pastor Jordi Muxach (204 ha), pel termini de 5 anys. L'ingrés anual per a l'Ajuntament serà de 1.088 euros. Les pastures són un element clau, ja que permeten mantenir a llarg termini totes les actuacions que es vagin realitzant.

Pel que fa a la cacera, si es millora l'estat de la fauna cinegètica, es millora també l'estat de la fauna protegida. A la vegada, la concessió permetrà contractar un servei de guarda perquè vetlli pel desenvolupament de la cacera i per definir correctament els drets i els deures de l'Ajuntament i de la societat adjudicatària. L'aprofitament cinegètic s'ha adjudicat, per 9 anys, en l'àmbit de l'Àrea Local de Caça, que engloba la muntanya pública municipal, la muntanya pública de la Generalitat (dunes) i unes quantes parcel·les privades (superfície total 3.383,20 hectàrees). La concessió s'ha formalitzat amb la Societat de Caçadors del Montgrí per 6.766,5 euros anuals.