Prop de 900 persones entre les que hi havia dins i fora de l'església van reunir-se ahir a la parròquia de Castell d'Aro per acomiadar les despulles de mossèn Agustí Vila, mort sobtadament diumenge passat, a l'edat de 80 anys. i que va ser l'ànima i continuador durant molts anys del Pessebre Vivent més antic de Catalunya, fundat el 1959 per mossèn Gumersind Vilagran.

Durant la missa i l'acte d'enterrament hi eren presents la germana del capellà finat, Rosa Vila, juntament amb altres membres de la família i l'alcalde de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, i president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, regidors municipals, i alguns funcionaris, així com el Bisbe Francesc Pardo, acompanyat de disset capellans, el president de l'Associació del Pessebre Vivent, Josep Maria Genís, comandaments dels Mossos d'Esquadra i Policia local, veïns de la població i coneguts vinguts d'arreu de les comarques de Girona i alguns de Catalunya.

El dia abans, Joan Giraut va dir del capellà que era "una persona que vivia molt pel poble, molt estimada i coneguda arreu no solament per ser l'ànima del Pessebre Vivent, sinó per la seva manera de fer, sempre amable i disposada". Giraut va dir també que "tot seguirà endavant com ell hagués volgut, el Pessebre continuarà amb la seva memòria present".

Durant la missa d'ahir el bisbe de Girona va explicar que mossèn Agustí Vila havia nascut a Vallromanes (Barcelona),a l'any 1933. Els estudis eclesiàstics els va fer a la Preceptoria de Banyoles, i va ser ordenat sacerdot a l'any el 8 de juliol de 1956 a l'església de Sant Martí del Seminari de Girona. Mossèn Agustí va exercir com vicari a Pineda de Mar (Barcelona) i, més tard, fou nomenat ecònom de Gaserans i en 1966, també encarregat de Sant Feliu de Buixalleu, per passar més tard, e´l 1967, a ser regent de Castell d'Aro, on va ostentar el càrrec de rector des de 1985 a 2005.

De 1970 a 1974 també fou arxipreste de la Vall d'Aro. Des de fa deu anys era el capellà de la residència d'ancians de l'asil Surís de Sant Feliu de Guíxols i exercia també a l'ermita del Remei de Castell d'Aro, de la que n'era el seu cuidador. El bisbe Pardo també va mencionar que la seva dedicació al Pessebre Vivent "ha estat excepcional" i que era tant estimat a la població i rodalies "que tothom el volia acollir, pero ell va preferir viure com ho havia fet sempre amb senzillesa i humilitat". Les seves despulles van ser enterrades al cementeri de Castell-Platja d'Aro ahir mateix.