El govern de Torroella de Montgrí (CiU, LEST i PP) ha resolt les al·legacions que es van presentar a l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, en què el canvi més significatiu és la reducció del seu àmbit competencial en un 50%. Així, segons ha concretat l'alcalde Jordi Cordon (CiU), la superfície de l'ens descentralitzat passarà d'uns 12 quilòmetres quadrats quan es va aprovar inicialment l'expedient a uns sis quilòmetres quadrats. La resolució de les al·legacions i aprovació provisional de l'expedient es votaran en el ple del dijous que ve.

L'aprovació inicial de l'expedient de l'EMD va rebre 27 al·legacions de particulars, dels partits de l'oposició (ERC, UPM i Coet), de l'associació de regants i de l'Associació de Masos de Torroella i l'Estartit. La majoria d'al·legacions dels partits s'han desestimat. Sí que s'ha estimat la indivisibilitat del patrimoni d'art municipal que va defensar ERC.

Quant als límits que es redueixen, l'alcalde ha explicat que s'ha fet atenent les al·legacions que van presentar els regants i l'associació de masos, en què reclamaven que la plana agrícola sigui tractada com una unitat. Així, els terrenys agrícoles que hi havia al sud de l'Estartit inclosos inicialment a l'EMD en són exlcosos. També quden fora el Mas Figueras i el Mas Solei.

Per la muntanya també es retalla. Cordon ha manifestat que s'ha tingut en compte la línia que va traçar la comissió d'estudi creada el 2002 i que va desenvolupar la seva tasca fins el 2007. Aquesta delimitació va comptar amb el suport el seu dia de CiU, UPM i LEI.

Per contra, es desestimen les al·legacions que reclamaven que l'àmbit de l'EMD coincidís amb el del terme parroquial de l'Estartit. En aquest sentit, la seva resolució argumenta que si bé aquesta delimitació va ser una opció més d'estudi, s'ha optat per una altra delimitació. La resolució de les al·legacions es va decidir en la comissió d'estudi de l'EMD (i en la qual els grups de l'oposició van rebutjar participar-hi per discrepàncies amb com s'ha portat l'expedient) i el dijous va ser presentada als tres grups de l'oposició.

El grup d'Esquerra, que reclamava una reducció del 85% de l'àmbit de l'EMD respecte de l'aprovació inicial, va celebrar que es redueixi aquesta superfície fruit de "la pressió popular" a través de les al·legacions. Cordon, en tot cas, va voler deixar clar que la retallada territorial ja estava plantejada després de les reunions sectorials que es van fer. El portaveu republicà Josep Maria Rufí afirma que "la nova proposta no prosperarà", cosa de la qual discrepa Cordon atès que l'EMD compleix els requisits que exigeix la normativa.