El ple municipal de Palamós ha aprovat inicialment per unanimitat el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) que s'aplicarà a la vila. A partir d'ara el document restarà a exposició pública durant un mes i, si no hi ha al·legacions, podria aprovar-se definitivament en el ple de febrer. Aquest document que s'ha redactat durant els darrers mesos esdevé el full de ruta per fixar el calendari i les accions que en aquest sentit caldrà dur a terme durant els propers anys a Palamós.

Les accions que es recullen en aquest document es basen tant en les actuacions produïdes des de l'Ajuntament com en les activitats econòmiques del municipi, i també en els consums energètics que genera la ciutadania en la seva vida quotidiana El PAES és una eina per explicar als ciutadans les mesures que cal aplicar entre tots per a poder frenar el canvi climàtic. Ara, l'Àrea de Medi Ambient divulgarà el seu contingut entre la ciutadania.

Mesures concretes

El treball centra els seus esforços principalment en millorar l'eficiència energètica dels edificis, l'enllumenat públic i la producció d'energia renovable al municipi, així com en les actuacions concretes per a disminuir el consum de combustibles associats al transport i la mobilitat. Algunes de les propostes que inclou aquest document fan referència a delimitar les temperatures de confort dels equipaments, substituir els focus d'alguns equipaments per focus de tecnologia Led, l'adequació de la il·luminació dels giratoris, la reducció de l'ús dels ascensors i destinar-los només per a persones amb mobilitat reduïda.