L'equip de govern de l'Ajuntament de Calonge portarà al ple d'avui una modificació de crèdit per afrontar dues de les grans obres d'aquest mandat: la reforma del castell de Calonge i la millora del passeig de Sant Antoni. La modificació és d'1.750.000 euros, dels quals 750.000 es destinen a les obres de la façana marítima de Sant Antoni, i 750.000 a les obres del castell de Calonge. La resta, 250.000 euros, es destinaran a inversions per potenciar el deseplegament de les xarxes de comunicació de fibra òptica al municipi, han informat fonts municipals.

L'import d'1.750.000 euros correspon a una part del superàvit de l'Ajuntament. Així, de fet, el pressupost d'inversions per aquest any, que era de 700.000 euros, s'incrementa a 2.450.000, han precisat les fonts municipals.

L'any 2000 es van fer al castell unes obres de reforma integral, que van quedar inacabades per una desviació de pressupost en l'execució de l'obra. Des de llavors, la part exterior del castell s'ha pogut utilitzar amb normalitat, però l'interior no s'ha posat totalment a l'ús públic. Ara la reforma prevista per l'Ajuntament de Calonge significarà la finalització de la reforma del castell i permetran que aquesta instal·lació sigui visitable en la seva totalitat.