La memòria anual de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro recull les dades, xifres i comparativa estadística amb l'any anterior, és a dir, del febrer de 2013al gener de 2014. Durant aquests dotze mesos les diverses unitats han efectuat 19.660 serveis (un 2% més que l'any anterior). En el balanç d'efectivitat consta la resolució del 23,5 % dels fets coneguts (un 1,85% més), i un total de 85 detencions (un 38% menys). Destaca la reducció del 40,7% del nombre de robatoris a l'interior de domicilis (152 casos), després que aquest àmbit hagi estat una de les prioritats d'acció, amb un operatiu que ha augmentat els controls, les identificacions de persones i vehicles, i el patrullatge a les zones més susceptibles de rebre aquesta tipologia delictiva, han informat fonts municipals.

El conjunt d'aquestes dades ha estat l'eix central de la darrera Junta Local de Seguretat de Castell-Platja d'Aro. En el darrer any s'han produït al municipi 1.948 d'infraccions penals (una reducció del 9,3%): 1.072 delictes i 876 faltes. Augmenten de 38 a 48 casos els robatoris amb violència i/o intimidació, sobretot d'aparells de telefonia mòbil intel·ligent, de fàcil distribució en el mercat de segona mà, i dels que en són víctimes majoritàriament els joves.

S'han comptabilitzat 293 infraccions administratives (un increment del 53,9%) de la Llei 1/92. Entre aquestes, 199 actes van ser per consum o tinença de substàncies estupefaents, en les que ha participat activament la nova Unitat Canina de la Policia Local. També es xifren 114 actes per infracció de l'Ordenança municipal de consum de begudes alcohòliques a la via pública -moltes col·lectives- (una reducció del 46%), o 22 casos de tinença o utilització d'armes prohibides (puja un 29%). En relació a l'àmbit de la circulació, consten 89 accidents, la tramitació de 2.261 denúncies i el trasllat de 365 expedients al Servei Català de Trànsit.

Més enllà de l'àrea Administrativa, l'estructura funicona dels agents del cos es distribueix en tres grans àrees: Direcció i Gestió Tècnica (unitat de Gestió i Planificació Operativa; i unitat d'Atenció al Ciutadà); Serveis Policials Territorials (oficina de Relacions amb la Comunitat; unitats de Suport al Territori; i unitat de Servei de Control de Trànsit); i Recursos Operatius (unitat de Medi Natural, i unitat de Vigilància Marítima). Formen la plantilla ordinària 43 agents, que arriben a 49 durant el període de l'estiu amb sis agents interins, i compten amb un parc mòbil de 13 vehicles (sis cotxes, sis motos i una embarcació).