Els grups d'Esquerra Republicana de Catalunya i Coet, a l'oposició a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, van reclamar en el ple d'ahir explicacions al regidor de Turisme, Genís Dalmau (LEST), sobre les sancions que la Generalitat ha imposat a centres d'immersió que operen a les Illes Medes. Els grups de l'oposició volien saber si alguna de les empreses d'activitats subaquàtiques en què té participació el regidor està entre les multades i, si fos així, quines conseqüències tindria en el seu càrrec públic.

Dalmau va limitar-se a respondre que al ple hi assisteix a tractar assumptes de caràcter públic i no privat, com seria el cas dels seus negocis.

D'altra banda, el regidor d'UPM Lluís Coll ha manifestat respecte d'aquest assumpte que es tracta d'"un fet molt greu que esperem que s'aclareixi ben aviat" i pel qual reclama "tota la claredat i la màxima transparència".

ICV-EUiA també s'ha involucrat en aquest assumpte. El diputat de la formació al Parlament, Marc Vidal, ha presentat preguntes a respondre per escrit sobre els expedients i les sancions d'aquest cas. Les preguntes pretenen conèixer la situació, el grau de reiteració -si existeix- de les infraccions i què farà el Govern català per evitar que es repeteixin.