El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro té nou portaveu des del ple del passat dimecres. Maurici Jiménez ha pres el relleu a Dolors Padilla en el desenvolupament d'aquesta tasca en una decisió que ha estat decidida pels regidors socialistes. Segons ha explicat Jiménez, la fins ara portaveu tenia complicat combinar la seva tasca professional amb la de l'Ajuntament, de manera que no podia dedicar tot el temps que desitjaria a l'administració. D'aquesta manera, els regidors van decidir que Jiménez fos el nou portaveu del grup per la seva disponibilitat.

Maurici Jiménez és el primer secretari de l'agrupació socialista de la Vall d'Aro (que inclou Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro) i fou el darrer regidor del PSC a entrar al consistori platjarenc (Jiménez era el número 8 de la llista del PSC a les eleccions municipals del 2011 i va ser nomenat edil en substitució de Josep Mari Bas, que va renunciar a l'acta el març del 2013).

Dol0rs Padilla ha estat la cap visible del PSC al municipi des que el 1999 va encapçalar per primera vegada la llista socialista. Des d'aleshores ha estat cap de llista el 2003, 2007 i 2011 i ha desenvolupat la major part de la seva tasca política a l'Ajuntament a l'oposició. Entre el setembre del 2009 i les eleccions del 2011, Padilla va ser alcaldessa després d'una moció de censura que va tirar endavant el PSC amb ICV i el PP.

Jiménez, per la seva part, va descartar ahir que aquest canvi es faci en vistes a les eleccions municipals del 2015, de cares al fet que ell sigui l'alcaldable del PSC. Sí que va reconèixer, però, que ell podria ser el cap de llista, si bé és una decisió que ha de prendre l'assemblea del PSC de la Vall d'Aro.

D'altra banda, el ple va aprovar la moció de suport a la consulta sobiranista del 9 de novembre amb l'únic vot en contra del regidor del PP. Els socialistes es van afegir a darrera hora en donar suport a la moció ja que es va incloure a petició del PSC que la consulta sigui "legal i acordada". En aquest sentit, Jiménez va concretar que qualsevol legalització del referèndum portarà implícit que hi hagi un acord previ entre tothom.

En clau de les eleccions de ?l'any que ve, la regidora d'ERC, Estel Rodríguez, ha mostrat la seva disponibilitat a ser de nou l'alcaldessa si el grup li dóna suport.