L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols portarà dimarts en un ple extraordinari l'aprovació del pressupost de la corporació, que al 2014 és de 27.496.266, una xifra similar a la del 2013 (s'incrementa uns 50.000 euros). La regidora d'Hisenda, Dolors Ligero, va explicar ahir que el retard en l'aprovació dels comptes municipals d'aquest any es deu, principalment, a una sentència sobre l'expropació d'una zona verda de les Bateries.

Ligero va argumentar que l'execució d'aquest pressupost permet eixugar 748.000 euros de deute, els quals s'afegeixen en la línia de contenció dels dos anys anteriors, i situen la línia del deute en un 50% (molt lluny del 110% que té com a límit). Ligero va manifestar que el primordial dels números de l'Ajuntament és que "podem abordar amb garanties temes de política social, molt castigada per la crisi; també podem apostar per l'economia local (promoció de la ciutat), eixugar deute i fer front a la recent sentència judicial que ens obliga a fer front a 950.000 euros per una expropiació de zona verda herència d'un govern anterior".

Ligero va informar que el pressupost va en la línia de garantir una despesa d'atenció i benestar social per als més desvalguts per l'efecte de la crisi econòmica. Així, es dota de 10.000 euros per ajudar les famílies que pateixen desnonaments, fins a 30.000 euros per ajudar a finançar l'IBI per a famílies amb situació d'atur, es crea una partida per ajudar el lloguer, i una ajuda, també nova, destinada a despeses d'escolarització per a famílies amb més dificultats.

El pressupost aporta el primer coixí econòmic a l'Estació Nàutica perquè pugui esdevenir autosuficient, va concretar l'edil. Igualment, s'aposta pel Turisme Familiar i Creatiu, s'amplia la Via Ferrada, es vol dinamitzar el comerç, foment d'ocupació, i es fan també increments en els asils de la ciutat. Es racionalitzen a la baixa imports d'assegurances municipals, o s'amortitza bona part del que s'ha recaptat en els primers dos anys de l'exposició Carmen Thyssen

Les inversions sumen 3.435.888 euros. La més elevada és de 950.000 euros per l'expropiació de la zona verda. Les obres als carrers pugen a 655.000 euros, i 418.000 es destinen al Pla de Barris. Es destinaran 10.000 euros pel projecte de l'aparcament soterrani i 40.000 euros com a honoraris al guanyador que presenti el millor projecte de passeig Marítim (superfície, no l'aparcament).