El govern de Castell-Platja d'Aro (CiU i PP) ha atorgat una moratòria a quatre establiments que tenen la terrassa en situació irregular. El govern ha pres la decisió malgrat que hi ha un informe dels Serveis Tècnics municipals que desestima una moratòria que el desembre de l'any passat va demanar l'Associació d'Empresaris de Castell-Platja d'Aro. La pròrroga que sol·licitava l'Associació per aquests locals era de dos anys, mentre que la que ha donat finalment l'Ajuntament és fins el 30 de novembre d'enguany, un cop superada la temporada turística. La primera tinenta d'alcalde i regidora de Via Pública, Dolors Guirado (CiU), ha manifestat que l'àrea d'Urbanisme ha comunicat que no és un assumpte que s'hagi d'arreglar d'urgència.

No ho veu així el portaveu del grup municipal del PSC, Maurici Jiménez, que considera que s'estableix un greuge comparatiu respecte d'altres establiments, als quals sí s'ha fet retirar la terrassa si estava en situació irregular, alhora que recorda que els establiments que han rebut l'ajornament tenen l'expedient obert des de l'any passat per incomplir la normativa.

Guirado ha explicat que l'any passat, quan s'estava tramitant l'ordenança d'ocupació de la via pública (les terrasses i la seva ampliació als aparcaments de la zona blava de l'avinguda principal de Platja d'Aro) es van fer proves. En aquest context, n'hi van haver quatre que van fer actuacions fora de normativa.

Entre els incompliments, hi ha el de clavar elements a terra a la zona d'estacionament i la instal·lació d'un tendal amb els pilars clavats a la franja de 120 centímetres de l'extrem de la vorera. Respecte d'aquest darrer punt, Guirado ha concretat que un informe de l'àrea Urbanisme no permet fixar elements en aquest punt perquè per sota hi passen serveis.

Aquest cas de la vulneració de la normativa és d'un establiment regentat per un familiar de l'alcalde Joan Giraut. De fet, dues de les quatre terrasses que estan en situació irregular i que han rebut la moratòria són d'aquest parent del batlle. En aquest sentit, Guirado ha negat que els vincles familiars amb Giraut tinguin res a veure amb l'ajornament del compliment de la normativa i ha precisat que a aquest familiar se li han aplicat sancions econòmiques com a qualsevol que no respecte l'ordenació. Guirado justifica la moratòria per no haver de fer obres en la temporada turística i perquè quan van executar la irregularitat l'ordenança no era vigent. Precisament, la regidora afirma que en els casos de terrasses irregulars a les quals s'ha fet complir la normativa és perquè l'han fet sense permís i l'ordenança ja estava en vigor. En tot cas, l'informe tècnic que denegava la moratòria argumentava que tant la normativa vigent com l'anterior prohibeixen ocupar la franja dels 120 centímetres.

Jiménez, però, no està d'acord amb l'argumentació de Guirado. El socialista entén que si s'ha concedit la moratòria a uns, llavors s'ha de concedir a tothom. Recorda que fa més d'un any que les terrasses amb moratòria estan expedientades i conclou que per aquest govern "hi ha ciutadans de primera i de segona".