El sindicat Comissions Obreres ha impugnat la signatura del conveni laboral de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i demana, davant del Tribunal Laboral de Catalunya, que quedi sense eficàcia. També demana CCOO que l'Ajuntament restableixi la negociació col·lectiva un cop s'hagin celebrat les eleccions sindicals, les quals ja han estat convocades i s'han de celebrar properament. Entre els arguments que aporta CCOO hi ha qüestions formals (com ara que SPPME-CAT no està legitimat per signar el conveni) i de fons (vulneració de l'Estatut dels Treballadors en matèria de negociació col·lectiva). En tot cas, les qüestions que han mogut Comissions Obreres a impugnar l'acord signat per l'Ajuntament, UGT i SPPME-CAT són, per un costat, que no estan d'acord amb la valoració dels llocs de treball que s'ha dut a terme i, per l'altre, que l'Ajuntament no va accedir a incorporar al conveni un annex en què la corporació es comprometés a recuperar les millores de l'anterior conveni que, amb la legislació vigent, ara no es poden aplicar.

Pel costat de la relació de llocs de treball, CCOO recorda que ja el 2012 va proposar que fos una empresa externa la que fes la valoració, cosa que fou descartada per la corporació i UGT. No obstant això, Comissions va seguir assistint a les reunions. Finalment, apunten des del sindicat, hi va haver un principi d'acord el novembre de l'any passat que consideraven "mínimament acceptable", malgrat que posteriorment es va desviar "fins a una adequació inacceptable per la manca d'objectivitat i criteris d'equitat".

Quant al conveni, CCOO condicionava el seu suport a la inclosió del citat annex de compromís "de tornar a aplicar els articles suspesos per imperatiu legal tal i com estaven en el conveni antic, en el moment que la llei ho permeti, com s'ha fet en la majoria d'ajuntaments". El sindicat record que en una assemblea general de treballadors, el 88% dels assistents van votar a favor de signar el conveni amb l'annex adjunt. El sindicat SPPME-CAT també donava suport a la inclusió d'aquest annex, com consta en l'acta de la reunió del passat 24 de setembre. No obstant això, el representant d'aquest sindicat va signar l'acord del conveni aquest 14 d'octubre.

El regidor d'Organització, Juanjo García (PSC), ha manifestat que la intenció del govern era votar l'acord laboral en el proper ple ordinari, però que amb la impugnació esperaran al pronunciament del Tribunal Laboral. També ha concretat que es pot buscar la fòrmula perquè els treballadors que ho vulguin, es puguin acollir al nou conveni de forma individual.

García va recordar que el conveni ja es va acordar amb els sindicats el juliol del 2013 -"ara no es pot renegociar"- i va justificar la impugnació de CCOO amb el fet que en breu hi ha eleccions sindicals i "tothom vol marcar territori". García ha afegit que la impugnació obre la porta a negociar separadament els acords laborals del personal funcionari i del laboral (on té majoria CCOO) i ha recordat que l'acció de Comissions obligarà a l'aplicació estricta de la llei mentre no s'aprovi el conveni. També ha concretat que la valoració de llocs de treball no ha comptat amb criteris parametrals, sinó d'altres com la implicació en la feina. En tot cas, afirma que es va pactar amb els sindicats i que cap treballador perd sou.