El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha ordenat el tancament imminent de l'abocador de Vacamorta, ubicat a la població gironina de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, com sol·licita el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons informa la Generalitat.

Vila prohibirà l'entrada de nous residus i mantindrà com a prioritat que es garanteixi la correcta gestió dels dipositats actualment mentre s'acorda la clausura definitiva d'aquesta instal·lació, que ha de realitzar-se sota els estàndards mediambientals i sanitaris.

El conseller és partidari que aquest procés es realitzi de forma progressiva per evitar els efectes negatius del trasllat del material en descomposició que existeix al recinte i que ascendeixen a 2,2 milions de tones.

Aquests residus són de caràcter industrial i compten amb un baix contingut orgànic, encara que generen igualment un volum de lixiviats i d'emissions de gas considerables.

La Generalitat dóna d'aquesta forma compliment a la sentència del TSJC que ordenava la clausura i restauració del dipòsit de Vacamorta.