L'Ajuntament de Palamós aprovarà en el ple municipal d'avui la modificació de les tarifes de la taxa pel servei de distribució i subministrament d'aigua que suporsarà una reducció de costos al rebut que paguen els abonats per aquest concepte en un 4,5%.

Un cop aprovada la proposta de noves tarifes, es comunicarà a l'empresa concessionària Capsa i entrarà en vigor a partir de l'1 de gener 2015. El consistori ha previst aquesta reducció del 4,5% principalment per la disminució de les despeses en la compra d'aigua en alta al Consorci Costa Brava (CCB).

El municipi de Palamós consumeix a l'any 1.310.000 metres cúbics (m3) d'aigua. Una part d'aquesta aigua, 810.000 m3, procedeix dels pous propis. Per polítiques mediambientals de preservació dels aqüífers, també es compren al Consorci Costa Brava uns 500.000 m3 per any. Aquesta compra a un preu mitjà de 0,54 euros/m3 representava una important despesa que era repercutida a tarifa. Amb les noves tarifes del CCB pel 2015, de 0,30 euros/m3 hi ha un important estalvi que s'ha repercutit en la rebaixa mitjana del 4,5% de les tarifes de consum.

La tarifa de consum d'aigua a Palamós està formada per dos conceptes. Un de fix que és la quota de servei, igual per a tothom en funció del diàmetre del comptador. Aquest és el cost fix de manteniment el servei en perfecte estat. Recull la major part de les despeses com personal, administració, amortitzacions, tractament, anàlisi, reparacions, transport, taxes i impostos. L'altre concepte és variable, és a dir, el consum real que recull les despeses variables que estan directament vinculades als m3 consumits i al cost de l'energia elèctrica utilitzada.

L'aplicació real de la rebaixa, d'acord amb els criteris tècnics, s'aplicarà als preus de consum, sense modificar la quota de servei, que quedarà congelada. Així, la rebaixa serà més gran en els primers trams i serà més atenuada als que consumeixen més aigua.