El Departament de Territori i Sostenibilitat preveu ordenar el tancament de l'abocador de Vacamorta -sobre el qual pesen sentències del TSJC i el Suprem que en declaren il·legal l'activitat- entre avui i el pròxim dilluns. Fonts del departament van confirmar ahir que estaven acabant de redactar l'ordre per impedir l'entrada de nous camions a l'abocador.

Avui fa una setmana que Territori i Sostenibilitat va anunciar que el conseller resoldria en els següents dies l'ordre de tancament de l'abocador complint en part la sentència del TSJC, que també ordenava la restauració de l'emplaçament. A l'espera de saber com s'ha de restaurar l'espai, el departament va confirmar que l'orde per impedir l'entrada dels camions -encara accedeixen al recinte- arribarà entre avui i dilluns.

Van precisar també que l'ordre impedeix l'entrada de més residus tot i que la planta seguirà treballant de portes endins a l'espera del trasllat de les restes i rehabilitació de l'entorn, com manen les sentències judicials. Sobre la restauració de l'espai, les fonts van apuntar que s'està a l'espera de saber quines restes i com s'han de traslladar i com restaurar l'entorn. En aquest sentit, van afegir que estan pendents que els tribunals els contestin a la petició que els van formular per saber quin tipus de restauració cal aplicar a l'abocador.

D'altra banda, des del departament no van aclarir on hauran d'anar a partir d'ara els camions i van afegir que actualment els residus arribaven des de diferents punts de Catalunya, que els residus són molt variats i que en funció d'aquests aniran a un o altre. Així, deixa en mans de les empreses el lloc on ara dipositaran els residus.