Les eleccions sindicals a l´Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols van ser aquest dilluns, i CCOO es va imposar clarament aconse­guint la meitat dels delegats (set de 14). Tres dies després, aquest dijous, l´alcalde Joan Alfons Albó (CiU), a través d´un decret, ha decidit el trasllat d´una de les delegades sindicals de CCOO de l´àrea de Recursos Humans a la de Secretaria. Aquest moviment es justifica, segons consta en el decret, «per la necessitat de gestionar de manera eficient els recursos ja que en aquesta àrea (Secretaria) manca personal» mentre que a Recursos Humans «hi ha adscrites actualment dues administratives i tres auxiliars administratives».

Es dóna el cas que el trasllat d´aquesta treballadora, ara delegada sindical de CCOO, ja es va intentar el 30 d´octubre, si bé aquell destí era a l´àrea de Serveis Socials. Com en aquesta ocasió, aleshores es va justificar el canvi de lloc de feina per «gestionar de manera eficient els recursos i donada la manca de personal a l´àrea de Serveis Socials». Malgrat aquest argument -el mateix que s´utilitza ara perquè passi a Secretaria-, el trasllat no es va produir «per necessitats de servei», argumentava el decret en què se suspenia aquest primer trasllat.

No obstant això, els arguments que es van donar en el decret del mes d´octubre per a fer el canvi de lloc de feina no es corresponen amb els que l´alcalde va donar en el ple municipal, en què va afirmar que el que es pretenia era evitar «traspàs d´informació», és a dir, que no hi hagués filtracions a la premsa. De fet, Albó va arribar a admetre que l´actuació «pot ser discutible, però és molt entenadora (la decisió del canvi) atès el grau de bel·ligerància entre els sindicats».

Amb l´antecedent de l´octubre en què sobre paper s´argumenta una cosa i la realitat és una altra, CCOO sospita que l´actual canvi de lloc de la delegada sindical es deu a la seva afiliació. Així, el responsable d´Acció Sindical i Negociació Col·lectiva de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Xavi Lao, ha anunciat que portaran l´Ajuntament al contenciós administratiu i a Inspecció de Treball pel que considera que és «un cas claríssim d´assetjament laboral» alhora d´una vulneració de a la tutela de la llibertat sindical. CCOO té previst portar igualment als jutjats el conveni i un acord del passat dimecres en què l´Ajuntament, UGT i SPPM van prendre decisions sobre el conveni sense els representants dels altres sindicats.