La 621 Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, que se celebrarà aquest cap de setmana, arribarà un any més amb un atapeït programa que manté l'estructura habitual, però inclou novetats, especialment remarcables en l'apartat de xerrades sectorials vinculades al món agrícola, la Festa dels Cavalls, l'animació infantil i el concurs de Gossos d'Atura, que canvia d'emplaçament.

L'epicentre de la fira se centrarà en la mostra comercial, que s'estructura entre el cos central de l'Espai Ter i una carpa complementària de 1.000 metres quadrats, en la qual hi participaran uns 60 expositors. Enguany, l'envelat exterior se situarà en paral·lel a l'Espai Ter gràcies a l'anivellament de l'esplanada que ha ralitzat l'Ajunament per millorar l'entorn i optimitzar els espais. A l'exterior de l'Espai Ter i la carpa es distribuiran unes 220 parades entre el passeig de Catalunya, que acollirà el Mercat de Sant Andreu i la Mostra de vehicles nous i d'ocasió; i el passeig Vicenç Bou, on hi haurà la fira d'artesans i l'exhibició de maquinària agrícola.

Mostra d'entitats

Les places de la Vila i Pere Rigau seran l'escenari de la Mostra d'entitats, una molt bona oportunitat que tal que el teixit associatiu local doni a conèixer les seves activitats i puguin captar nous membres. També es converteix en una plataforma per fomentar la relació entre els diferents col·lectius.

Un dels actes més esperats serà el Concurs de Gossos d'Atura, que se celebrarà el diumenge i que cada any aplega un públic molt nombrós provinent d'arreu de Catalunya. Enguany estrenarà escenari al camp de la urbanització Mas Déu (davant del polígon industrial). Amb el nou emplaçament es millorarà notablement la imatge general que oferirà la retransmissió del concurs per part de TV3 (el tornarà a emetre, en diferit, per Nadal), ja que en tot moment tindrà el Montgrí com a teló de fons. El contrapunt cultural, però a la vegada lúdic i divulgatiu, tornarà a recaure en la Fira en el Record, una activitat plenament consolidada, que se centra en la promoció i divulgació del patrimoni cultural, arquitectònic, paisatgístic i històric de Torroella.