L'Ajuntament de Palamós va iniciar ahir les obres de renovació i millora del passeig del Mar. El projecte, que ha elaborat l'Àrea de Serveis Tècnics i Urbanisme, preveu la transformació del passeig i fer-hi una actuació rellevant, connectant-lo de manera més directa amb la platja. En concret, es tracta de l'actuació prevista en el darrer tram del passeig del Mar, el que s'uneix amb la platja d'Es Monestrí -al municipi de Calonge- i situat entre els carrers d'Aragó i del Mar.

Les obres previstes inclouen l'enderroc de bona part del mur que actualment separa el passeig i la platja Gran de Palamós, amb la construcció d'unes grades que els uneixi. El projecte també inclou la ubicació de nous bancs així com de nova lluminària per aquest tram de passeig. Una de les actuacions destacades serà la unió definitiva dels dos trams de passeig del Mar que actualment queden separats pel carrer d'accés a l'aparcament de la platja Gran de Palamós. En aquest espai s'elevarà el pas fins al nivell dels dos trams de passeig i d'aquesta manera es donarà continuïtat al seu traçat. El cost global d'aquesta intervenció és de 180.422,78 euros i el termini d'execució és de tres mesos.

Segons el consistori, amb les millores previstes també s'afavorirà la futura creació d'espais que permetin, per exemple, la instal·lació d'elements esportius i d'esbarjo. A més, l'any 2015 es preveu executar el projecte per ubicar al passeig una nova pista de bàsquet.

El projecte del passeig va ser escollit en un procés de participació ciutadana que va tenir lloc al maig, en el qual els veïns i veïnes de Palamós van poder decidir com s'invertien els diners previstos dins del programa d'inversions de 2014.