Les obres de reurbanització d'un tram del carrer de Santa Magdalena de Sant Feliu de Guíxols -el tram comprès entre el carrer del Bruc i la Riera de Sant Amanç- i del carrer de Miquel Boera comencen aquest mes. Els treballs es divideixen en fases d'execució: la primera que és la que ara es realitzarà i la segona, que comprèn un altre tram del carrer de Santa Magdalena -el que hi ha entre la riera de Sant Amanç i la carretera de Girona- així com la construcció, al costat de la riera, d'un dipòsit de 63 metres cúbics de capacitat (les dimensions del qual són: 10 metres de llarg, quatre d'ample i 1,70 d'alçada).

Fonts municipals han exposat que la missió del dipòsit és filtrar els olis, sediments i restes de tot tipus de l'aigua recollida i enviar a la riera només l'aigua neta; i a la xarxa de clavegueram, la resta. Per tal de protegir les edificacions existents (no descalçar els fonaments) està prevista l'execució d'uns micropilotatges de 8 metres de fondària als dos costats llargs del dipòsit

La totalitat del projecte té un cost inicial de 898.286 euros. No hi ha cap contribució especial per part dels veïns.

La primera fase ha estat adjudicada a l'empresa Serveis d'Instal·lacions Tècniques Empordà, amb un cost de 286.274,20 euros i un termini d'execució de tres mesos.

Pel que fa al carrer Santa Magdalena s'ha previst que la vorera nord (la del costat del col·legi Gaziel) faci 1,50 metres d'amplada i disposi d'arbres de tronc estret per embellir la zona, amb la corresponent instal·lació de xarxa de rec automàtic. La vorera sud tindrà una amplada de 90 centímetres que també permetrà el pas a cotxets i cadires de rodes. Es respecta el doble sentit de circulació, amb una amplada de 2,75 metres per a cada sentit.

En tot l'àmbit del projecte es renovarà el clavegueram i es construirà una xarxa de sanejament separativa per a la recollida de les aigües pluvials i les fecals, tot substituint l'actual canalització per dues conduccions.

Respecte a la xarxa d'aigua potable se substituirà la canalització existent. Al carrer de Santa Magdalena, l'enllumenat públic anirà fixat a la façana nord i es procedirà al soterrament dels creuaments de cables. Al carrer de Miquel Boera es respecta la zona d'aparcament existent.