La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha determinat que la proposta d'indemnització que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va fer a l'exgestor turístic per cessar-lo és correcta. Aquesta indemnització que va proposar l'Ajuntament i va rebutjar l'exgestor és de 4.050 euros, corresponent al 10% del contracte no executat, segons han informat fonts municipals. La resolució avala el posicionament de l'equip de govern (CiU i PSC) que, en un comunicat, ha recordat que aquesta xifra que "la Comissió Jurídica Assessora ha donat per bona contrasta amb els números que van insinuar diferents grups de l'oposició en mitjans de comunicació, en alguns casos xifres molt més altes". No obstant això, l'exassessor Albert Moré ja ha concretat que aquest cas arribarà al contenciós administratiu ja que la Comissió Jurídica Assessora és tan sols un òrgan consultiu.

L'equip de govern ha sostingut sempre que la indemnització de la rescissió del contracte de serveis del gestor turístic s'havia de calcular d'acord amb el text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic. Així, entenia el govern local que la compensació havia de ser el 10% del contracte no executat, cosa que significa un import de 4.050 euros. Una xifra que ha estat avalada per la Comissió Jurídica Assessora a la qual va recórrer l'Ajuntament perquè, segons va informar en el comunicat, "és preceptiu en cas de resolució d'un contracte amb oposició del contractista".

Moré va comentar ahir que és coneixedor de la conclusió de l'informe de la Comissió Jurídica Assessora, però que encara no li havia arribat per poder-ne fer una valoració detallada. En qualsevol cas, l'exgestor turístic té clar que portarà el tema al contenciós administratiu i el que demanarà: el 100% de remuneració del contracte. Albert Moré va recordar que ell no havia fet res malament com perquè el cessin, sinó tot el contrari, que els càrrecs polítics amb els que parlava estaven contents de la seva tasca. I va afegir que la rescissió del contracte va ser "unilateral" de l'Ajuntament. De fet, va ser una decisió tant pròpia del govern que abans de comunicar-ho a Moré ho va publicar Diari de Girona a finals d'agost.

A més, les paraules de Moré sobre la seva tasca desenvolupada a Sant Feliu van ser confirmades pel propi govern en un altre comunicat del passat 27 d'agost: "Des de l'equip de govern es vol manifestar la satisfacció per les tasques realitzades fins al moment (per Moré)". El contracte de l'Ajuntament amb Moré era per un any (finalitzava el 31 de maig de 2015) per un import total de 65.340 euros. El consistori va trencar-lo el passat 1 de setembre.