L'Ajuntament de Calonge ha denunciat avui una ocupació que s'ha produït durant els últims dies en un edifici de pisos d'aquesta localitat per part de persones que, en molts casos, reben ajudes per a lloguer d'habitatge.

Segons explica el consistori a través d'un comunicat, la situació creada en el bloc és "sorprenent", ja que no hi ha constància que les persones que han accedit a les cases tinguin "vinculació amb cap plataforma d'afectats per la hipoteca ni amb moviments socials d'okupes".

La majoria d'aquests ciutadans reben ajudes concedides per l'Ajuntament "vinculades al lloguer d'habitatge", manifesta la nota, que afegeix que a aquestes prestacions se'n sumen "altres d'altres administracions".

L'alcalde de Calonge, Jordi Soler, precisa que cap d'aquestes persones no ha estat desatesa pel consistori i puntualitza que algunes han estat també beneficiàries del banc d'aliments municipal.

Els pisos ocupats estan gestionats actualment per un administrador, una vegada que l'empresa promotora del bloc va entrar en concurs de creditors.

L'edifici comptava abans de l'ocupació amb una desena d'habitatges amb propietaris que hi habiten i que han manifestat el seu malestar per la situació que s'ha produït aquests dies.

No obstant això, l'Ajuntament ha subratllat que la qüestió que s'ha generat s'emmarca en el dret civil entre privats, per la qual cosa no pot actuar pel seu compte si no hi ha un requeriment judicial o una alteració greu de la seguretat ciutadana.