Els veïns de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Palamós que tenen entre 50 i 69 anys, encara són a temps de participar en el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte, donat que el Departament de Salut ha ampliat un mes més la campanya. Així, els veïns dels municipis de Palamós, Vall-llobrega, Calonge i Sant Antoni de Calonge d'entre 50 i 69 anys tenen temps fins el proper 28 de febrer per fer-se la prova, que es tracta tan sols d'una anàlisi de sang en femta. Aquesta iniciativa forma part del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, que es va començar a implantar a la Regió Sanitària de Girona al 2012 al Baix Empordà, i ara també al Ripollès i a la Garrotxa.

La implantació del programa a l'ABS va arribar a Palamós el setembre passat i estava previst que fins el gener es convidessin els 6.759 veïns d'aquesta edat. Amb tot, s'ha decidit allargar la campanya un mes més donat que durant les vacances de Nadal van ser molt poques les persones que s'hi van adherir, ha informat el Departament. És per aquest motiu que les persones que hagin rebut la carta convidant-les a participar en aquest programa tenen temps fins el dia 28 de febrer per anar a buscar el test de sang oculta en femta a les farmàcies d'aquesta ABS identificades amb l'adhesiu de la campanya.

Els que desitgin participar-hi, s'han de dirigir a la farmàcia amb la carta que hagin rebut, on hi haurà imprès un codi d'identificació personal. A la farmàcia li donaran un kit per dipositar la mostra de femta, i les instruccions de com conservar-la fins que els la porti de nou.