El regidor de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Begur, Marià Renart, registrarà els propers dies dues mocions amb l'objectiu de millorar les pràctiques als mitjans de comunicació municipals, després que el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, li ha reconegut el dret a participar en aquests mitjans que fins ara el govern de CiU li ha negat. Una de les mocions és de suport a les bones pràctiques en la comunicació local; l'altra demana la redacció d'un reglament pels mitjans públics.

"SI presenta les mocions amb l'objectiu d'evitar que l'equip de govern municipal de CiU torni a negar la participació d'un regidor als mitjans locals", explica Renart. D'aquesta manera es dóna resposta a l'argumentació del consistori, que defensava el veto a SI amb el fet que no hi ha cap reglament que estableixi la participació dels grups en els mitjans públics -la ràdio municipal i la revista Es Pedrís Llarg?-. Malgrat la negativa del govern municipal, el Síndic ha considerat que Renart, com els els altres grups municipals (PSC i tres regidors no adscrits) té dret a participar en els mitjans de comunicació institucionals.

La proposta de SI es recolza en la resposta que el Síndic ha ofert i que cita la llei catalana municipal i de règim local -que defensa que els partits tinguin veu "per promoure la confrontació d'idees i el debat polític"-, suggereix a l'equip de govern obrir "un espai de participació de tots els grups" a la ràdio municipal i li recorda "la necessitat d'adoptar les iniciatives oportunes per donar compliment" a l'obligatorietat d'un reglament que estableixi les condicions d'accés dels edils de l'oposició als mitjans de comunicació municipals.

Renart va entrar dues instàncies l'estiu passat (una al CAC i una altra al Síndic) en les quals explicava el veto que patia per part de l'equip de govern municipal a participar en els mitjans de comunicació local. L'edil sospita que podia ser motivat "per por que expliqui certes coses, com per exemple un presumpte cas de corrupció que s'està tramitant a la Fiscalia sobre les subcontractacions irregulars que feia la regidora d'Hisenda a una empresa de la seva família".

La petició del regidor de SI feia referència a dues prohibicions: la seva participació a Ràdio Begur i també a la revista municipal Es Pedrís Llarg.