El regidor de Solidaritat Catalana (SI) a Begur, Marià Renart, va anunciar ahir que el seu grup "no descarta portar els comptes" del polivalent d'Esclanyà "a l'oficina anticorrupció perquè sigui investigat per Antifrau, o a la mateixa fiscalia". L'edil defensa que hi ha bastants ingressos per l'ús de la sala del polivalent, però no apareixen en la comptabilitat municipal.

En concret, segons va afirmar ahir Renart en un comunicat, els comptes de l'ús del polivalent dels últims set anys i mig "no han aparegut, ni els ingressos ni les despeses, tot i havent-hi moviments comptables". "No ens creiem que totes les activitats generin 400 0 500 euros l'any", va prosseguir, "i en cas que fos així" serien entre "3.000 i 3.750 euros" en tots aquests set anys i mig, que "tampoc han aparegut a la tresoreria municipal".

Renart va afirmar que "ens van ensenyar factures que ni tan sols han entrat a l'Ajuntament" i, davant això, es pregunta, "què hem de pensar?". A més, va recordar que el govern "no convoca el consell municipal d'Esclanyà des de fa almenys dos anys i incompleix els estatuts que diuen que s'ha de fer com a mínim dues reunions a l'any. Sembla que tinguin alguna cosa a amagar", va afegir Renart.

Segons els càlculs de Solidaritat, i les "investigacions amb la quantitat d'activitats i persones que participen" en l'ús del pavelló, "no podem creure'ns que generin el que diuen". De fet, "segons hem pogut saber són molts més, de 500 a 1.000 euros al mes, com a mínim per 7 o 8 mesos a l'any". "Això representa en set anys i mig una quantitat aproximada de 30.000 a 50.000 euros" en aquests últims anys, segons el regidor.

D'altra banda, Renart va afegir que "qui gestiona tot el tema d'Esclanyà era la persona que ha renunciat a entrar de número 7" en substitució de Joan Loureiro, que va deixar el govern i l'acta de regidor per fer un grup d'independents i anar amb ERC a les eleccions.

Aquesta no és la primera vegada que surt el tema dels diners del pavelló d'Esclanyà. En un ple del passat octubre, l'oposició (PSC, SI i els no adscrits) ja van interrogar el govern per aclarir què passa amb els ingressos del polivalent que no consten als comptes municipals, però la resposta no els va convèncer. L'oposició ja havia denunciat públicament aquest cas a finals del passat mes de setembre.