La Generalitat ja té una previsió per tenir la subestació elèctrica de Fonteta desmantellada: a l'estiu, concretament, el tercer trimestre d'aquest any. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat de l'administració catalana han informat que el passat 6 de novembre la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme va entregar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una còpia del projecte de desmantellament. Aquest document, han afegit les fonts, determina un pressupost d'execució del desmuntatge de 427.153,06 euros (amb l'IVA inclòs). Així mateix, Urbanisme va comunicar a l'alt tribunal català el calendari estimat per inciar el procediment de contractació de les obres i la direcció facultativa. Les dates no van ser concretades a aquest mitjà, però sí que s'estima que el desmantellament estigui finalitzat durant el tercer trimestre del 2015.

D'aquesta manera, Urbanisme donarà compliment a la sentència que declara la il·legalitat de la instal·lació. L'octubre del 2013 el TSJC va dictar una interlocutòria en què ordenava a Urbanisme l'execució de la restauració dels terrenys al seu estat original, cosa que comprèn la retirada de les instal·lacions elèctriques i el desmantellament de tota la infraestructura.

Ja el 31 de juliol de l'any passat, el jutjat contenciós adminstratiu 1 de Girona va dictar una interlocutòria en què atorgava a la Direcció General dos mesos per aportar el projecte de desmantellament i un calendari per dur-lo a terme.