Un grup de tres lladres va encastar un cotxe contra la porta de l'estanc de Castell d'Aro i va aconseguir emportar-se 5.000 euros en tabac. Això va ocórrer ahir la matinada i gràcies a l'alarma, que va despertar els veïns, els tres individus van fugir amb menys botí de l'esperat. Els crits de la gent van provocar que els assaltants marxessin amb el cotxe que havien robat i enfilessin la carretera en direcció a Platja d'Aro per evitar que se'ls enxampés. Els Mossos de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona es troben al càrrec del cas.

El robatori es va produir cap a quarts de quatre de la matinada. Els tres individus, que anaven tapats amb passamuntanyes i caputxes, es van presentar davant de l'estanc de Castell d'Aro que es troba a l'avinguda de la Platja, al costat d'un supermercat. D'entrada, a cops de mall van intentar rebentar els cinc panys de la persiana, però no ho van aconseguir i després, van optar per agafar el cotxe que havien robat poca estona abans d'un polígon proper i van encastar-lo anant marxa enrere contra la porta i la façana d'aquest establiment.

Arran d'això, van poder accedir dins de l'establiment. Un cop a dins, tal com van captar les càmeres instal·lades al local, van començar a agafar cartrons de tabac i posar-los en diversos sacs que havien preparat. Mentre estaven a dins, però, l'alarma es va disparar i això va precipitar els fets. Els tres homes van intentar agafar tot el botí, però els forts crits dels veïns del bloc de pisos que hi ha al cim de l'estanc van alertar els lladres, segons va explicar el responsable de l'estanc que ha estat atracat.

Abans que arribés la policia, els lladres van tenir temps per agafar una de les saques que portaven on hi havia uns 120 cartrons, valorats en 5.010 euros. En canvi, van haver de deixar-ne un parell més que es van trobar a dins encara plenes quan hi van arribar els Mossos i mitja va quedar-se fora del local, amb tots els productes ben aixafats. Finalment, els lladres van fugir en direcció cap a la localitat de Platja d'Aro i se sospita que haurien agafat la carretera C-31, l'autovia, per fugir amb un cotxe que anava perdent peces pel camí, segons van explicar alguns testimonis. Els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona investiguen els fets.

Assaltat tres cops en 2 mesos

Finalment, en arribar-hi els Mossos i el propietari ja no hi havia ningú. Es dóna el cas que en aquest estanc ja hi havien robat set vegades més, segons recordava ahir el propietari. El pitjor any va ser l'any 2012, quan els van entrar tres vegades a robar en només dos mesos. El 18 d'abril del 2012, però, el soroll va alertar el fill del propietari i va aconseguir que no acabessin fent el cop. El 7 de maig hi van entrar de nou pels forats de ventilació i es van emportar 248 cartrons, valorats en més de 10.000 euros. I el 21 de maig ho van tornar a provar però el soroll va alertar un veí i entre Mossos i Policia Local de Platja d'Aro van detenir un dels lladres.