La regidora d'Iniciativa a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, Maite Bravo, ha presentat una moció al ple del proper dilluns perquè les àrees de Secretaria i Intervenció emetin un informe jurídic i un d'econòmic, respectivament, sobre el contracte que es va signar amb Sorea l'any 2010. Bravo ha exposat que existeixen "dubtes raonables que (el contracte) no s'ajusta a dret", de manera que com a regidora vol tenir garanties sobre la seva legalitat (una argumentació fonamentada en un informe jurídic del partit). De fet, ni l'equip de govern (PSC i CiU) ho té clar ja que el passat mes de novembre l'alcaldessa Núria Anglada (CiU) va comentar que havien encarregat un informe extern per esvair dubtes. Ahir, Anglada va manifestar que ja disposen d'aquest informe extern, però no va voler fer-ne cap comentari perquè entén que és una qüestió interna de l'Ajuntament, ni creu que s'hagi de fer públic, almenys de moment.

La moció d'ICV exposa que el 2009 l'Ajuntament de la Bisbal (aleshores governat per ERC i CiU) va prorrogar 20 anys el contracte del servei municipal d'abastament d'aigua potable a Sorea, que va ser efectiu el 2010. El grup municipal ecosocialista entén, d'acord amb el que consta a la moció, que el contracte va patir una modificació substancial, per la qual cosa s'hauria d'haver fet un concurs d'adjudicació ja que que "la pròrroga tàcita" del contracte de gestió de serveis públics (com és del Sorea) "no s'ajusta a la legalitat vigent" perquè no hi consta cap termini. També apunta que que d'acord amb la normativa vigent, les pròrrogues tàcites "han de ser rebutjades i el contracte s'ha de considerar exigit". Per aquests motius, i per confirmar la legalitat del contracte del servei públic d'abastament d'aigua potable i la seva ampliació al servei del clavegueram, Iniciativa demana aquests informes de Secretaria i Intervenció, a més d'un altre informe jurídic a la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat (depenent del Departament d'Economia, s'encarrega de resoldre "les consultes de caràcter general en relació amb la interpretació i l'anàlisi de les normes jurídiques en matèria de contractació pública", segons es descriu al web de la Generalitat). I vol que es creï una comissió amb els grups municipals i tècnics per analitzar les conclusions dels informes.

Moció per urgència

Bravo té la intenció de portar la moció al ple d'aquest dilluns, però no està clar que s'hi acabi tractant. Els grups municipals han de presentar les mocions amb deu dies d'antel·lació al ple perquè siguin incloses a l'ordre del dia. Com que Bravo ho va fer aquest dilluns, abans s'haurà de votar la seva urgència. En aquest cas, l'alcaldessa s'ha mostrat desfavorable a votar a favor de la urgència perquè entén que no existeix en aquest cas: "No veig la urgència d'aquest tema perquè no hi és". Anglada ha argumentat que quan s'han passat per al ple assumptes d'urgència és perquè existia una data límit que exigia donar-se pressa en la seva aprovació. Bravo, però, vol que es parli d'aquest tema en el ple del dilluns. Si no li aproven la urgència, li queda el torn de precs i preguntes per exposar els punts de la moció.