L'alcaldessa de Palamós i cap de llista socialista a les pròximes municipals ha confirmat el que molta gent ja sabia o presumia: que l'exregidora de CiU Glòria Prim formarà part de la seva candidatura, així com l'exregidor de l'Entesa en mandats anteriors, Francesc Matés, els contactes amb el qual per formar part de la llista va revelar aquest diari la setmana passada. Mentrestant, tant dijous com divendres passat Ferrés va presentar el seu equip de treball per a les eleccions, integrat per 24 persones i entre els quals es troben els que formaran part de la llista socialista. En principi, ha manifestat Ferrés a Diari de Girona, els actuals regidors del PSC a l'Ajuntament palamosí seran presents a la candidatura.

A més de Prim i Matés, la cap de llista socialista ha destacat la resta de noves incorporacions: Ramon Peña, Joan Ortuño, Gemma Palet, Pepe Ortega, Raquel Barón, Maria Carmen López i Xavier García, tots ells membres d'entitats culturals, socials i esportives del municipi.

Francesc Matés ja fa temps que va desvincular-se de l'Entesa, si bé quan en va ser regidor va fer una oposició crítica a Ferrés. Quant a Prim, és recent la seva sortida del grup municipal de CiU per incorporar-se al govern actual de Ferrés i, ara, a la llista electoral.

En les quatre trobades amb entitats veïnals que Ferrés i el seu equip van fer aquest dijous i divendres, l'alcaldable va exposar la idea que vol tirar endavant si accedeix novament al govern: la creació del regidor de barri. La candidata socialista va explicar que consideren que "és en els barris on es gesten les transformacions urbanes i socials", és per aquest motiu que la presència de la figura del regidor de barri "ha de permetre descentralitzar la política local". La voluntat de Ferrés és que cada barri tingui el seu regidor de referència, amb el seu despatx al barri perquè atengui les peticions i queixes dels veïns. De fet, ja vol posar en marxa la iniciativa amb la posada en marxa d'un correu elèctronic on els veïns poden enviar les seves impressions, que es tindran en compte a l'hora de redactar el programa socialista, va afegir Ferrés.