L'equip de govern de Santa Cristina d'Aro (CiU i PP) va portar al ple d'aquest dijous una modificació del POUM que havia de desencallar el desenvolupament de part del sòl industrial del municipi, concretament, el del Molí d'en Tarrés, que seria bàsicament un sector de naus i magatzems. No obstant això, no va aconseguir els set vots que donen la majoria absoluta, la qual s'exigeix per a l'aprovació de modificacions del pla general. Hi van votar a favor cinc regidors (quatre del govern i Jordi Mulà d'ERC; l'altre edil republicà, Josep Xifra, no va participar-hi en ser part interessada), els tres del PSC es van abstenir i el d'Emprenedors hi va votar en contra. El govern va tenir dues baixes que podrien haver donat els dos vots que faltaven per assolir la majoria absoluta: Sebastian Mateo (PP) per motius familiars i Eva Claret (CiU) que ja no ha pres part en els darrers plens (es presenta en una altra llista).

L'alcalde, Josep Llensa (CiU), ha concretat que la modificació consistia en segragar els dos sectors de sòl industrial, el Molí d'en Tarres i Molí d'en Reixach-Bernades. Actualment estan units i no es tirava endavant perquè Incasòl no està en condicions de fer front a les despeses d'urbanització del seu sector, Molí d'en Reixach-Bernades. Amb la separació, es pretenia que els propietaris del Molí d'en Tarrés desencallessin el seu costat i hi estan disposats, ha afegit Llensa, per la qual posa es portava la divisió al ple.

L'acord amb els propietaris inclou que l'Ajuntament assumeix el cost de la rotonda a la carretera de Sant Feliu de Guíxols. El batlle ha concretat que l'illa es considera d'interès públic ja que a més de beneficiar el sector per a desenvolupar, millora els accessos a un càmping i a la urbanització Mas Trempat. Però el govern només va comptar amb el suport d'ERC, cosa que va ser insuficient. Julio Rico (EMP) va manifestar que està d'acord amb el projecte, però no que ara es voti una aprovació inicial. Llensa ha concretat que no hi havia interès electoral ja que es tracta d'un tràmit administratiu, al qual havia de seguir després la tramitació del pla parcial. I que va considerar portar-lo a ple ara, abans de les eleccions, perquè permetria avançar mig any tot el procés perquè s'executin les naus del Molí d'en Tarrés.