L'Agència Catalana de l'Aigua ha dut a terme la retirada de restes d'amiant abocades a la llera del riu Ter, dins el paratge del Parc Natural del Montgrí, en el terme municipal de Torroella de Montgrí, han informat fonts de l'organisme. Concretament, es trobava a la llera del marge dret a les proximitats de la desembocadura.

Arran d'una inspecció del cos d'Agents Rurals comunicada a l'Agència Catalana de l'Aigua a principis de maig es va decidir de retirar aquest residu, una actuació que es va fer la setmana passada, ha concretat l'ACA. L'Agència va decidir la retirada del material, ja que es trobava molt fragmentat i barrejat amb runa. Precisament, és quan es troba trencat que aquest material, l'amiant, és un producte de risc: pot generar afectacions en la salut de les persones si es troba fraccionat ja que és quan allibera fibres microscòpiques que poden estar suspeses a l'aire, suposant un risc respiratori, ha concretat l'ACA.

2.000 euros de cost

Els costos d'aquesta actuació, duta a terme amb totes les garanties de seguretat, estan quantificats en uns 2.000 euros, que assumirà íntegrament l'Agència Catalana de l'Aigua, donat que ha estat impossible esbrinar-ne la procedència. En total, els operaris van retirar 2,3 metres cúbics d'amiant barrejat amb runa. En cas de saber qui va tirar la runa, l'ACA li hauria obert un expedient que hauria conclós en una sanció, han informat les fonts.