UPM?de Torroella de Montgrí és, amb tres regidors, la força clau per formar un govern estable els propers quatre anys. Conscient d'aquesta rellevància, ha posat sobre la taula en les converses amb Convergència i Unió i amb Esquerra (han obtingut quatre regidors cadascun) que vol l'Alcaldia durant tot el mandat. El cap de llista d'UPM, Jordi Colomí, ha explicat que és un mandat que el secretariat de la formació va aprovar per unanimitat, malgrat ser la tercera força (es va quedar a 28 vots del quart regidor i el separen 48 vots de la llista més votada, la de CiU).

Colomí ha explicat que la petició dels quatre anys d'Alcaldia es fonamenten en dos arguments: pacti amb qui pacti UPM, «hi haurà part de la ciutadania que se sentirà molesta», cosa que també podria traslladar-se al partit; i que «tothom vol pactar amb nosaltres perquè generem confiança i una imatge de bona gestió». Colomí afegeix que «si hem de ser l'eix central del govern i ens hem de mullar, ens hi mullem de veritat». En tot cas, el candidat d'UPM creu que fins a darrera hora no es tancarà cap pacte de govern.

El cap de llista de CiU i actual alcalde, Jordi Cordon, ha expressat tant a Esquerra com a UPM la disposició a compartir l'Alcaldia durant dos anys. Als republicans, però, no els veu amb voluntat de tancar res amb ell; mentre que veu que amb UPM es podria tirar endavant un pacte de municipi que inclogués LEST, cosa que es podria traslladar a l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit, on els dos partits independents i CiU són els que han obtingut representació.

Per la seva banda, el cap de llista d'ERC, Josep Maria Rufí, no descarta cap pacte (ni amb CiU) i afirma que no hi ha cap posició fixada, però recorda que la «gent ha demanat un canvi» ja que els tres grups que formen l'actual govern (CiU,?LEST?i PP) han perdut un regidor cadascun. Rufí ha insistit que «no s'ha avançat en cap sentit més enllà de converses superficials» i considera que no és moment encara de plantejar compartir l'Alcaldia.

La CUP, que ha obtingut dos regidors, es mostra disposada a votar la investidura de Rufí en cas que sigui un pacte d'esquerres. Si bé, no té intenció d'entrar a cap govern. Una posició, però, que està pendent del posicionament de l'assemblea.