06 de juny de 2015
06.06.2015

CiU, PSC i PP pacten govern a Calonge

Jordi Soler torna a encapçalar el municipi i deixa la porta oberta perquè Avancem-MES i CCSA també es sumin l'acord

06.06.2015 | 15:25
CiU, PSC i PP pacten govern a Calonge

Acord a tres bandes. CiU, PSC i PP han formalitzat aquest dissabte el seu pacte per conformar govern al municipi de Calonge, al Baix Empordà. Jordi Soler tornarà a ser l'alcalde de la localitat i deixa la porta oberta a que Avancem-MES i CCSA també es puguin sumar al pacte, conformant així un govern més ampli. L'única formació que quedaria al marge seria ERC, la segona força més votada el passat 24 de maig, que passaria a l'oposició després de set anys com a soci de govern de CiU. L'acord també té en compte la qüestió independentista i, tal i com ha afirmat Soler, en decisions sobre "moral, consciència i sobirania nacional", els membres dels tres partits tindran "llibertat de vot".

Aquest dissabte al matí, els caps de llista de les tres formacions han formalitzat l'acord per establir un govern a Calonge. En concret, després de diverses conversacions, el PP, CiU i PSC han decidit sumar regidors i s'erigeixen com el govern d'aquesta localitat pels propers quatre anys. En concret, CiU va ser la força més votada el passat 24 de maig i va obtenir 6 regidors (un menys que el 2011), el PSC 2 i el PP 1.

L'acord però no està tancat ja que el nou alcalde de la localitat i batlle del municipi durant els darrers anys, Jordi Soler, ha deixat la porta oberta a que altres grups municipals com Avancem-MES (que va obtenir dos regidors) i Compromís per Calonge i Sant Antoni (CCSA) que va aconseguir un regidor, també es sumin al govern.

"En aquest pacte prevalen les persones i les ganes de treballar pel municipi, per sobre de les sigles dels partit perquè el nostre objectiu i la nostra funció ha de ser treballar pel futur de Calonge i Sant Antoni", ha assegurat Soler. Segons el nou alcalde, les tres formacions ja han aclarit diversos punts del seu acord, com per exemple el que fa referència a la qüestió sobiranista o l'independentisme. "En qüestions que afectin a decisions sobre moral, consciència i sobirania nacional, els membres dels diferents grups que formarem aquest govern tindran llibertat de vot", ha assegurat.

Per la seva banda, el cap de llista del PSC, Artur Prades, ha assenyalat que amb aquest pacte el grup socialista podrà desenvolupar una "bona part" del seu programa i ideari polític, vinculat a l promoció econòmica del municipi, benestar social i participació ciutadana. El cap de llista del PP, Joan Pons, també ha defensat la necessitat de treballar amb la mirada posada en les temes locals, deixant de costat les sigles dels partits polítics.

L'acord també preveu que la tercera tinença d'alcaldia recaurà al PSC i la cinquena al PP. Els socialistes es faran càrrec de l'àrea de participació ciutadana, promoció econòmica, comerç, habitatge i recursos humans mentre que el PP tindrà les regidores de manteniment i brigada municipal. La resta del cartipàs, que correspondria a CiU, es mantindrà obert fins que els grups municipals d'Avancem-MES i CCSA decideixin si s'uneixen a l'acord i entren a formar part del govern.

Si els dos grups municipals entressin dins del govern municipal, la única formació que quedaria fora seria ERC, els socis de govern de CiU durant els darrers set anys. En les passades eleccions municipals, els republicans van ser la segona força més votada amb el 26,37% dels vots i 5 regidors, tres més que el 2011. Unes xifres que els permetien disputar l'alcaldia a CiU però que, finalment, l'acord assolit aquest dissabte els relega a l'oposició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook