La direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient iniciarà la setmana que ve els treballs perquè la platja de la urbanització dels Griells, a l'Estartit, torni a tenir aquesta consideració, és a dir, que tingui sorra. Els treballs, ha informat el regidor de Platges Genís Dalmau, començaran el dimecres i està previst que s'executin en cinc dies. L'actuació de Costes també contemplarà reforçar l'escullera del passeig que voreja la platja en els punts en què ha quedat malmesa o afeblida com a conseqüència dels temporals que hi han impactat.

La problemàtica de la platja dels Griells és recurrent ja que els temporals de la tardor i de l'hivern solen deixar-la sense sorra, de manera que l'única solució que queda és reposar-la. En aquesta ocasió, com fa quatre anys, Costes ha optat per traslladar l'acumulació de sorra que hi ha a platja Gran a tocar de l'espigó de Garbí. El 2011, l'operació va traslladar en camions pesants uns 35.000 metres cúbics de sorra. Els treballs han estat adjudicats a Tragsa. L'Ajuntament ha reclamat durant tot l'hivern aquesta intervenció, que finalment es durà a terme aquesta setmana. Dalmau ha concretat que si Costes no ho hagués executat, l'Ajuntament hauria actuat perquè aquest espai recuperés la zona per a banyistes.

En aquesta ocasió, fou el temporal de les darreres setmanes de l'any passat el que va provocar que la platja dels Griells desaparagués de nou. La pèrdua de sorra provoca que l'impacte de l'onatge sigui directa contra l'escullera, la qual també queda malmesa. Precisament, l'actuació de Costes també contempla reforçar-la on sigui necessari.