L'alcaldia de Palafrugell serà compartida el proper mandat: els tres primers anys correspondran al socialista Juli Fernández i el darrer, a Albert Gómez (CiU). El PSC va obtenir set regidors, per cinc de CiU. Fernández ha explicat que el fet que Gómez ostenti l'alcaldia el darrer any correspon a "un acte de reconeixement i generositat meva per la relació que hi ha i per la confiança de tots dos". També s'estableix en l'acord de govern dues mitges dedicacions: una per al socialista Xavier Rangel i una altra per a Lluís Pujol (CiU). Fernández va comentar ahir que al govern actual hi ha tres mitges dedicacions.

Quant a les delegacions no hi ha canvis destacats ja que Fernández conserva Hisenda, Xavier Rangel portarà Urbanisme i Medi Ambient i Albert Gómez, promoció econòmica. Sí que se li retira l'àrea de Seguretat Ciutadana a Lluís Pujol, que s'encarregarà de protecció civil, mobilitat i via pública. Així doncs, després de quatre anys convulsos a la Policia Local, n'agafen les regnes el batlle i el vicealcalde, una figura nova que s'intercanviaran Fernández i Gómez el tercer any de mandat.

Com a objectius, hi ha polítiques municipals que permetin consolidar la recuperació econòmica, l'atenció a les persones amb situacions més desfavorides, afavorir la convivència i mantenir i millorar les polítiques d'igualtat i cohesió social.

Torroella de Montgrí

CiU, UPM i LEST han tancat un acord de govern a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. L'actual alcalde i cap de llista de CiU, Jordi Cordon, ha entregat a Jordi Colomí (UPM) els quatre anys d'alcaldia, malgrat que la federació nacionalista va guanyar les eleccions (quatre regidors) i UPM va ser la tercera força més votada (tres regidors). Cordon no va voler comentar ahir els motius que l'han portat a doblegar-se a l'exigència d'UPM i renunciar al càrrec de batlle, cosa que va dir que explicarà demà en una roda de premsa. ERC-Junts (la segona força més votada), CUP i COET es queden a l'oposició.

Santa Cristina d'Aro

L'acord de govern entre Esquerra, Guanyem i Independents està més que perfilat. Els tres partits sumen vuit dels 13 regidors i el republicà Xavier Sala serà el batlle els quatre anys. A darrera hora n'ha sortit el grup de Junts després que ERC no acceptés la petició que el seu regidor Jordi Oriol tingués veu i vot a la junta de govern. Oriol ha manifestat que donarà suport a la investidura de Sala.