El republicà Lluís Sais tornarà a ser alcalde de la Bisbal d'Empordà a partir de dissabte. ERC ha tancat un acord amb la CUP i ICV -que ja està signat- i que els permet arribar als nou regidors i assolir la majoria absoluta al plenari. La candidatura d'ERC va ser la més votada el 24 de maig i va aconseguir cinc regidors. Està previst que aquest divendres les tres formacions signin el document amb els principals eixos programàtics del mandat. Sais ja va ser alcalde del 2007 al 2011. El passat mandat, ERC va començar governant en minoria però cinc mesos després CiU i PSC van promoure una moció de censura per fer fora els republicans. Òscar Aparicio (PSC) i Núria Anglada (CiU) es van repartir l'alcaldia.

ERC va obtenir cinc regidors a les passades eleccions i necessitava teixir complicitat amb altres forces del plenari per poder arribar a la majoria absoluta. Finalment, aquestes negociacions han fructificat i els tres regidors de la CUP i la regidora d'ICV es sumaran al govern de la capital del Baix Empordà. Les tres formacions arriben als nou regidors i això els dóna la tranquil·litat de governar amb majoria absoluta.

Lluís Sais tornarà a l'alcaldia després que una moció de censura promoguda per PSC i CiU el desbanqués al 2011, pocs mesos després de començar a governar en minoria. Sais ja havia estat alcalde també el mandat anterior, del 2007 al 2011.

Està previst que les tres formacions signin aquest divendres un acord que reculli els principals eixos programàtics a desenvolupar durant els propers quatre anys