Quatre anys després, el republicà Lluís Sais tornarà a ser proclamat demà al migdia alcalde de la Bisbal d'Empordà. La diferència amb el 2011 és que aleshores va entrar a governar en minoria (havia estat la llista més votada), mentre que ara tindrà el suport dels altres quatre regidors d'ERC, els tres de la CUP i la d'ICV-EUiA, és a dir, la majoria absoluta. Les tres formacions, liderades per Sais, Carles Puig (CUP) i Maite Bravo (ICV-EUiA), van tancar ahir al vespre l'acord de govern per aquest mandat.

Aquest mandat que comença demà amb la constitució de l'Ajuntament que va sortir de les municipals del maig no havia de ser el de Lluís Sais. Tenia presa la decisió d'abandonar la primera línia de la política municipal després de 16 anys, i ho va anunciar públicament. La petició de dimissió que li va fer el denunciant del projecte de la Biblioteca Comarcal Central arran de la sentència que n'ordena l'enderroc i la polèmica que va seguir, van provocar que Sais s'ho repensés. La secció local d'ERC li va donar el suport i el passat 24 de maig va tornar a gua?nyar els comicis en aconseguir cinc regidors. En segon posició hi van quedar els socialistes d'Independents per la Bisbal, amb quatre. Les negociacions per un govern de nou membreses clouen amb el pacte de govern amb la CUP i els ecosocialistes, que el darrer tram de mandat s'han mostrat crítics amb el contracte de Sorea, la gestió de la qual es va fer durant el govern de Sais amb CiU.

Així, el republicà tornarà a dirigir l'Ajuntament bisbalenc. Fa quatre anys no va arribar a una entesa amb els socis de l'anterior mandat, CiU; i va governar en minoria (sis dels 17 regidors) cinc mesos i mig, fins que PSC i la federació nacionalista van tirar endavant una moció de censura que va dur ERC a l'oposició. Sais torna amb la lliçó apresa: un govern amb majoria.