13 de juny de 2015
13.06.2015

Bloc, ERC i PSC pacten a Begur i deixen CiU sense govern després de 20 anys

L'alcalde serà Joan Manel Loureiro (ERC) i Marià Renart el tinent d'alcalde tot i ser la segona força més votada

15.06.2015 | 07:14
Francisco Pilsa (PSC), Joan M Loureiro (ERC)) i Marià Renart (Bloc Municipal).

Un "Pacte pel Canvi" deixarà CiU fora del govern i sense alcaldia després de 20 anys de majories absolutes. El Bloc Municipal, Junts per Begur i Esclanyà-ERC i el PSC van anunciar ahir que s'han posat d'acord i ja han formalitzat el pacte amb la signatura de l'acord per part dels caps de llista dels partits.
En les eleccions del passat 24 de maig, CiU va tornar a guanyar però es quedava amb només quatre dels onze regidors. En segon lloc va quedar el Bloc Municipal, amb 3 regidors, els mateixos que Junts per Begur i Esclanya-ERC, mentre que el PSC obtenia un regidor. Ara, el nou equip de govern sumarà 7 regidors i CiU serà l'únic grup a l'oposició amb quatre.
Tot i que el Bloc Municipal encapçalat per Marià Renart va ser la segona força més votada, l'alcaldia l'ostentarà Joan Manel Loureiro (ERC). "No m'importa l'alcaldia, sino poder il·lusionar i aixecar el poble", va dir Renart que serà el primer tinent d'alcalde. El govern estarà focalitzat en tres grans línies: participació ciutadana, consens entre les formacions, transparència i bones pràctiques en la gestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit