17 de juny de 2015
17.06.2015

El jutjat imputa un policia de Sant Feliu per abusar sexualment de la fillastra de 3 anys

Li imposen una ordre d'allunyament i el sospitós diu que és una invenció de l'exmarit de la seva parella, que el vol perjudicar

22.06.2015 | 07:09
Els jutjats de la Bisbal hauran de decidir si obren judici o si arxiven el cas.

El Jutjat d'instrucció 4 de la Bisbal d'Empordà ha imputat un policia local de Sant Feliu de Guíxols per, suposadament, abusar sexualment de la seva fillastra de 3 anys. La denúncia pels suposats tocaments la va presentar el pare de la nena. L'home va explicar als Mossos i al jutjat que, mentre eren a casa, la petita va començar a fer moviments de caràcter sexual i, quan li va preguntar per què ho feia, va dir que és el que el xicot de la mare feia amb ella. Després de prendre declaració al sospitós i que els psicòlegs avaluessin la nena, el jutjat ha dictat una ordre d'allunyament de 100 metres. El cas s'està instruint i el jutjat decidirà si arriba a judici o acaba arxivat.

El cas es remunta a finals de maig, quan el pare de la nena va anar a la comissaria dels Mossos a denunciar els suposats abusos. Segons va relatar, ell i la seva parella eren a casa amb la petita, quan la nena va començar a fer moviments de tipus sexual. Quan li van preguntar què feia, va dir que és el que el xicot de la seva mare fa amb ella. La nena va precisar que es despullava davant d'ella i que li feia fregaments. Els tocaments haurien tingut lloc a l'habitatge que la mare de la menor comparteix amb l'imputat a Vall-llobrega.

Després d'escoltar la denúncia del pare i de la seva parella, els Mossos d'Esquadra van derivar la menor a l'hospital Trueta de Girona perquè l'exploressin. Els metges no va objectivar cap lesió. Aleshores, els Mossos van enviar el cas al Jutjat en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que, davant els indicis, va citar a declarar l'agent de policia com a imputat.

L'home, Jesús F. G., ha negat les acusacions i ha donat diverses explicacions sobre els motius pels quals creu que la nena l'acusa falsament d'haver abusat d'ella. El sospitós apunta que la nena s'ho pot estar inventant induïda pel seu pare, que el vol perjudicar per influir en el procés de separació amb la mare. També indica que pot respondre a una confusió pels jocs que la nena pugui fer amb el seu germà, d'uns 7 anys.

En paral·lel, l'equip d'assessorament tècnic penal -format per psicòlegs- ha parlat amb la menor per evitar-li una situació traumàtica al jutjat i ha avaluat el seu relat. Segons fonts properes al cas, els professionals donen credibilitat al que indica la nena perquè la seva explicació encaixa amb la del pare i la petita explica, amb paraules pròpies de la seva edat, que el padrastre li va fer fregaments amb el penis i li va ejacular a sobre.

El Jutjat d'instrucció número 4 de la Bisbal d'Empordà va imputar l'agent per un suposat delicte d'abusos sexuals a menors de 13 anys, que, en cas de condemna, implica penes d'entre 2 i 6 anys de presó. El jutjat no detecta motius de venjança i conclou que el cas s'ha de continuar investigant.

A més, el jutjat ha dictat una ordre d'allunyament i el sospitós no es podrà apropar a menys de 100 metres de la nena per protegir la petita i evitar possibles episodis d'abusos. El cas s'està instruint i, un cop recopilades totes les proves, el jutjat resoldrà si obre judici contra el policia local o si arxiva el cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook