La segona edició del festival Xalaro a Platja d'Aro se celebra aquest cap de setmana. Es tracta del primer festival de la Costa Brava dedicat al públic familiar amb espectacles de música, clown o animació de carrer. Simultàniament, també repeteix la fira de mostres amb les darreres tendències en el món dels productes, serveis i ofertes de vacances per a les famílies (www.xalaro.cat).

Després del seu naixement ?l'any passat, les principals novetats d'aquest 2015 són la gratuïtat de tots els espectacles, els espais a l'aire lliure com a escenari únic de totes les actuacions i la incorporació de les primeres companyies internacionals al festival. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro per consolidar l'acreditació com a nova Destinació de Turisme Familiar.

El festival manté l'ambició en la programació amb 23 actuacions de 17 companyies i artistes en menys de 36 hores. Presenta com a caps de cartell a The Gramophone Allstars Big Band, Pep Plaza, Heavy per Xics o Pepa Plana i Toti Toronell, entre d'altres. La programació d'espectacles combina diverses tècniques i modalitats, que es reparteixen arreu de la vila amb sis escenaris (i diversos espectacles itinerants), enguany tots a l'aire, i amb una major concentració en el centre de Platja d'Aro i a l'entorn del passeig Marítim, i quan ho requereix la proposta, s'ofereix servei gratuït de seient per al públic (no numerat).